Witam jaki olej do skrzynki biegów i jakie cenny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc wszytkim jaki olej do skrzyni biegów i jakie cenny do ponego 1,5 ile tam wchodzi !!! :) na na info konkretne !!

a był już taki post kilkanaście wątków wcześniej...
czytać, czytać...
z tego co wiem to 75W/85W w ilości 1,8 litra. Tak podaje mądra księga pana Krzysztofa Woszczyka "Hyundai Pony/Excel" wyd. Łódź 1993.
Ceny oblookać na stacjach benzynowych, sklepach moto, hipermarketach.

nie lej przypadkiem hipolu i orlenu, bo później założysz wątek że biegi wchodzą do d........ na zimnym silniku, jak nie masz wycieków kup syntetyczny mobil, uprzedzam że drogi, ale wiele wybacza

Ja właśnie wymieniłem na syntetyk Shella (Transaxle 75W/90). Cena 45 Zl za litr. Polecam

a nie ma cos tanszego w granich 30 zł za litr

Ja do mojej Lantry wlałem Castrol75w85....4 but 250ml po 25zł szt.....niestety biegi nie przestały haczyć to znaczy haczy mi z 1 na 2...

ja dzis biore sie za wymiane uszczelniacza polosi... wlewam olej valvoline 75w90... wg katalogu valvoline wchodzi do skrzyni 1,8 albo 2,1 literka... mam 2,5 litra w baniaczku wiec mam nadzieje ze wystarczy :>

jaki koszt tego oleju

Cytat:
2005-04-29 21:27:35, wojnara pisze:
Ja do mojej Lantry wlałem Castrol75w85....4 but 250ml po 25zł szt.....niestety biegi nie przestały haczyć to znaczy haczy mi z 1 na 2...

? 4 x250ml=1 litr a powinno być prawie 2 ,instrukcja fabryczna mówi o 1,8 l może dlatego biegi wchodzą nieprawidłowo...........

Masz racje ale to ja sie pomyliłem to znaczy żle napisałem 4 but po 0,5l to jest 2l i tyle weszło biegi chaczą dalej to znaczy z 1 na 2 a z 3 na 2 jest ok. nie wiem o co chodzi jak wolniutko zmieniam z 1 na 2 to jest dużo lepiej......??

pewnie synchronizator 2 ale to już czarna magia dla mnie........