| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2005-04-20 11:16:43 Witajcie
Potrzebuję porady w decyzji ważnej dla mnie. Otóż, kilka dni temu byłem na rozmowie u szefa. Sytuacja u mnie w firmie wygląda tak, że mam umowę na użytkowanie samochodu prywatnego do celów służbowych. Pewnie część z Was wie o co chodzi, część nie, wyjaśnię - za każdy przejechany kilometr służbowo dostaję ekwiwalent = 0.7846pln/km. Reasumując - średnio 2000km miesięcznie, zostaje na czysto (jeżdżę na benzynie) ok. 700 pln. Wcześniej zostawało więcej, ale od tego roku wprowadzili podatek *&^%*&^%, zostaje ok. 700pln z 2kkm. Dostałem dwie propozycje: 1. Zmiana samochodu na służbowy - podwyżka o średni zysk z samochodu prywatnego + podwyżka jakaś tam ustalona ok. 500 netto 2. Pozostanie przy aucie prywatnym + podwyżka ustalona j.w. Dodatkowo autko służbowe Kangoo (prawdopodobnie) ma założony GPS, czyli odpada samowolka w użytkowaniu. Proszę, doradźcie mi...... Ja wymyśliłem coś takiego - zostanę przy prywatnym, zmiana na nowszego ponczka, założę gaz i będę jeździł aż klęknie całkiem.
Co Wy na to??? Jak byście wybrali??? podpowiedzcie mi Gadi (w rozterce) [ wiadomość edytowana przez: gadiemus dnia 2005-04-20 11:17:14 ] |
wojdi666 HF MEMBER Warszawa | 2005-04-20 11:28:53 ja bym wolal jednak miec swoj samochod.bo sluzbowym juz nie pojezdzisz nigdzie poza praca |
LimaK Corolla E9 Warszawa | 2005-04-20 11:36:05 Gadi, kangoor z GPSem? Nie bardzo to widze
Ja juz dawno mowilem ze i do tego poniacza oplacalby Ci sie LPG, nie to ze cos. Zacznij szukac nowszego poncza z mniejszym przebiegiem takiego ktory juz bedzie LPG powered, jesli robisz 2kkm miesiecznie aktualna roznica w cenie gazu i benzyny zwroci Ci koszt instalacji do wielopunktowego wtrysku juz po niecalych 6 miesiacach jesli dobrze licze
Moje zdanie niezmiennie - lpg do tego, albo nowszy z lpg
Pzdr |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-04-20 12:08:41 ja też bym brał służbowy co sobie będę prywatny zużywał |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2005-04-20 17:28:33
Owszem kontrolują trasy przejazdu. Zdania podzielone tak jak u mnie w głowie
Ponczek byl w tym celu kupiony. Tani a nie w tragicznym stanie, wyszło inaczej. Polubiłem tą markę no i poniaczka. Rozterkowo u mnie jest. Gadi [ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-04-20 17:51:37 ] |
HIN HF MEMBER Stara Toyota Warka | 2005-04-20 19:54:01 Jeśli Ponczek sie nie psuje i nie rdzewieje to ja bym został przy nim |
Oddi HF MEMBER białaska warszawa - bemowo | 2005-04-20 22:23:02 służbowy |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2005-04-21 19:14:07 Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Dały mi do myślenia i ułatwiły decyzję - nowszy pony + gaz + propozycja z mojej strony podwyżki Wiem, że zgoda na podwyżkę jest, ale nie wiem jeszcze na ile ... Miałem ten komfort, że mogłem strzelać wprost. Jeśli stawka będzie nieosiągalna to mamy pogadać z szefem.
Jeszcze raz dzięki
Gadi |