Relingi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nasz kochany samochodzik nie jest przystosowany do montażu bagażnika , więc postanowiłem zmontować relingi

Bzdura ja widziałem bagaznik do espero w jakims syfmarkecie.
A jak pytałem w sklepach samochodowych to tez nie było problemu nawet z tzw. markowymi.

Byłem niestety na tyle nieodpowiedzialny że dałem zamontować bagażnik i skończyło się to zniszczeniem uszczelek.

Jak niejest przystosowany. Jade do pierwszego lepszego sklepu z bagaznikami dachowymi i bez problemu mam bagaznik do esperaka. Szkoda bylo wiercic dziur w dachu na relingi

Dżizus Chrysler, a cóż to
To chyba pierwszy sedan z relingami....................

hmm nawet mam gdzies fotki swojego samochodu z boxem dachowym i uchwytami narciarskimi

jak zamontowałem bagażnik to kapało do środka kupiłem w Nordauto sutra czy coś tam i porysowałem sobie dach

Cytat:
2005-04-20 19:57:10, malin2 pisze:
jak zamontowałem bagażnik to kapało do środka kupiłem w Nordauto sutra czy coś tam i porysowałem sobie dach

a sam montowales??

A ja polecam bagażniki na tylną klapę! Szczególnie praktyczne jak chce się wozić rowery i nie ma się wzrostu koszykarza, łatwo się zaklada i zdejmuje rowery i zero ryzyka o porysowany lakier. Fakt, że gorzej z nartami, ale jest przecież rękaw.

Pozdr.,
Wrolo

sprzedawca mi montował i kapało a później sam montowałem i porysowałem dach

[ wiadomość edytowana przez: malin2 dnia 2005-04-20 20:50:16 ]

Cytat:
2005-04-20 20:40:08, wrolo pisze:
A ja polecam bagażniki na tylną klapę! Szczególnie praktyczne jak chce się wozić rowery i nie ma się wzrostu koszykarza, łatwo się zaklada i zdejmuje rowery i zero ryzyka o porysowany lakier. Fakt, że gorzej z nartami, ale jest przecież rękaw. Pozdr., Wrolo

Ale deski na tym nie przewieziesz , a wiatr wieje

nie no bagaznik na klape ma ograniczona funkcjonalnosc..ale relingi w espero to jakies nieporozumienie naprawde poszukaj dobrego bagaznika

ale jak te reling paskudnie wyglądają jak ruszt do pieczenia plackoof ziemniaczanych

Cytat:
2005-04-20 21:36:56, teltom pisze:
ale jak te reling paskudnie wyglądają jak ruszt do pieczenia plackoof ziemniaczanych

jakie relingi?? widziales na espero relingi?? czy mowisz o belkach bazowych poprzecznie montowanych?

Pewnie o tym mowi:

beznadzieja

No nieeee.
Ponieważ nie zwykłem nikogo krytykować w sposób otwarty i w tym miejscu powstrzymam się od komentarza.

W kwestii bagażnika mogę jednak powiedzieć, że często jeżdzę w góry i z doborem czy też użytkowaniem bagażnika nie miałem żadnych problemów.
Jest tylko kilka "ale":

1. Nie kupuje się bagażników uniwersalnych
2. Nie kupuje się bagażników w super- i hipermarketach
3. Jeśli jest się posiadaczem dedykowanego bagażnika, należy poświęcić 25 min. na jego poprawny montaż.
Jeśli samochód nie był wcześniej przystankiem autobusowym, nic nie ma prawa przeciekać.

Jeśli nadal kogoś nie przekonałem, zapraszam do mnie. Demonstracja montażu dedykowanego bagażnika dachowego gratis!

Pomijając kwestię urody sedana z relingami (każdy ma prawo mieć swoje zdanie), to naprawdę widzę mniejszy problem w poszukaniu odpowiedniego bagażnika, aniżele wierceniu otworów w dachu.

Pozdrawiam - SpeedR

o jej

Ło matko Nie no weź przestań Ale fajne autko!

Pisząc, że espero nie jest przystosowany do zakładania bagażnika miałem na myśli możliwości techniczne, a nie ofertę firm handlowych. Przechodząc do meritum w espero nie ma rynienki , ani innych elementów przewidzianych przez producenta do mocowania bagażnika. Oferowane w handlu systemy polegają na mocowaniu się do brzegu blachy pod uszczelką lub na uszczelkę. A skutki są takie jak potwierdzają klubowicze poniżej.