Wczoraj kupilem w hamb. białą.. 328,i silnik sie "blokuje"..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Was Panowie, mam taki pytanie: jak wciskam pedał gazu to silnik ladnie wchodzi na 5-6 tys obr. ale jak potem całkiem puszczam gaz to obroty równo opadają ale przy 1200obr/min silnik sie zatrzymuje na 2-4 sekundy i dopiero potem obroty spadają dalej do 600obr/min. Slyszałem że takie coś nie powinno mieć miejsca..

auto kupione wczoraj (4 miesiące nie było jeżdżone-kolor bialy:/, kupiony w komisie w Hamburgu..) czasami też coś cicho terkocze w silniku albo obok... co robić?

Podłącz się do kompa!

Gratuluję trafnego wyboru.Pewnie regulator obrotów biegu jałowego (silniczek krokowy) troszeczkę miesza ale z tym problemem fachowiec z kompem (albo i bez) na pewno sobie poradzi.Można by ją profilaktycznie przeczyścić.
Radości z jazdy - jak pisze najlepszy producent samochodów!

Dzięki Techno!!! pozdro&respect!

a ja bym sprawdził czy linka i przepustnica luźno chodzi.
pozdrawiam

no właśnie chodzi ciężko, bardzo ciężko.., co to znaczy? co zrobić? sorry jesli to są banalne pyt. ale to moje pierwsze bmw. Prosze o odp i dzieki!!

na początku sprawdz czy to tylko linka czy tylko przepustnica.odepnij linkę od przepustnicy i zobaczysz.może należy wyjąć linkę i wpsiuknąć do niej jakiegoś płynnego smaru i po kłopocie,no chyba że się jakoś postrzępiła to trzeba wymienić.natomiast jeśli to przepustnica to należy ją rozebrać i sprawdzić co ją blokuje .ja bym stawiał jednak na linkę.pozdrawiam

Cytat:
odepnij linkę od przepustnicy

można bez odpinania, ręcznie wychylić przepustnicę. jeśli pójdzie lekko to linka.
Cytat:
chyba że się jakoś postrzępiła to trzeba wymienić

w bmw linki sie nie strzępią. raczej zagięta gdzieś może być, albo nagromadziło się brudu między linką a pancerzem.
pozdrawiam