OC-zdziercy PZU

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie do ludzi przerabiajacy ten "temat".
Pzu doj*** mi 160% stawki OC(za wiek+ stłuczke w tamtym roku+30%).Co powoduje ze OC za 650cm wyglada jak za jakies pozadne 2.0
Tak ze pytanie do was:
-najtanszy ubezpieczyciel..z tego co sie orientuje to "samopomoc"
Oraz co trzeba zrobic zeby zrobic z "starszej" współwłasciciela auta???Najlepiej niech ktos napisze poszczególne kroki..co i jak
Bo jak nie to auto idzie na czesci...a ja bede miał nowe auto-Ikarusa

sprzedaj go mamie

Cytat:
2005-04-20 22:23:10, MCQUEEN pisze:
sprzedaj go mamie

A nie da sie darowizny zrobic???Tak zeby został współwłascicielem??

jezeli chcesz mame jako wspolwlasciciela to oboje musicie byc na umowie kupna/sprzedazy i wtedy tez bedzie matula Twoja w dowodzie rejestracyjnym i wtedy idziesz do ubezpieczalni i mowisz im fak of tak jak ja to zrobilem i placisz 118zł za pół roku

Cytat:
2005-04-20 22:31:16, Buczek21 pisze:
A nie da sie darowizny zrobic???Tak zeby został współwłascicielem??

lepiej sprzedaj, mniej formalnosci. ja tez placilem tyle, za malucha 1060 zeta na rok samo OC! Teraz za sc place 1200 z AC i NW

Zmień firmę (zwyżki nie przechodzą) i przepisz na starszą (formalnie musisz sprzedać) Kiedyś można było dopisac współwłasciciela do auta, albo przepisać, ale teraz chyba jużtak sie nie da.

Cytat:
2005-04-20 22:32:36, owz pisze:
lepiej sprzedaj, mniej formalnosci. ja tez placilem tyle, za malucha 1060 zeta na rok samo OC! Teraz za sc place 1200 z AC i NW

Świetny wynik, jak to zrobiłes

Ja tez place 280 zł i to po wypadku i zabraniu 10 % znizki na mamusie mam

Cytat:
2005-04-20 22:35:52, _Szary pisze:
Świetny wynik, jak to zrobiłes

wysepilem pakiet na uzywane auto

no to ja sie pochwale
Oc-850zł za cały rok-160% stawki....
I do tego jeszcze NW-60zł...
Tak ze kur*** mnie strzela,jak ktos mowi ze płaci 108zł-Oczywiscie bez obrazy
I trzeba zmieniac szybko ubezpieczyciela i kombinowac z przepisywaniem

oki to co mi zrobia jak mnie zlapia

368zl rocznie za 132 na wspolwlasciciela z ojcem za 2.0

ja za mojego 1300cm3 płace w PZU na rok OC 473.00zł + NW 53.00zł
5% - za kontynuacje ubezpieczenia
20% - za bezszkodliwość
50% - weteran szos

mam auto zarejestrowanie tylko na siebie i co najleprze nie doliczyli mi za wiek bo mam dopiero 20 lat ale to juz ich problem
co do najtańszych ubezpieczycieli to polecam Compense (chyba tak sie to pisze)bo w porównaniach wychodzi ze jednak samopomoc jest drozsza, ja tego nie liczyłem ale moj zdolny qmpel kombinator to wyliczył

ja odrazu kupiłem furke na starszą i płace oc 380zł na pół roku...ja pier* masakryczna sumka....ile rzeczy można za taką kaske kupić...kiedyś oc przecież nie było obowiązkowe i było ok!!!!
jak wy to robicie że przepisujecie autka na mamuśki i płacicie 200zł na 6miesięcy???

to ja się troszke pochwale i powiem że autko mam na spółke z ojcem i za OC płace 181 zł za cały rok - towarzystwo ubezpieczeniowe Hestia

Cytat:
2005-04-20 22:19:05, Buczek21 pisze:
Oraz co trzeba zrobic zeby zrobic z "starszej" współwłasciciela auta???Najlepiej niech ktos napisze poszczególne kroki..co i jak Bo jak nie to auto idzie na czesci...a ja bede miał nowe auto-Ikarusa

Sprawa jest banalna, spisujesz umowe darowizny 50% pojazdu (wzory znajdziesz w rozmaitych wzorach umów cywilnych). Potem teoretycznie należy zapłacić podatek od czynności cywilno-prawnych w US, ale generalnie nikt tego nie robi. Idziesz do WK, podbijają Ci umowe, płacisz za nowy dowów i wsjo. Wtedy masz matke jako współwłaściciela (tego z tyłu dowodu).

BTW: kupując polise w zeszłym roku dostałem +20% za wiek +20% za staż. W trakcie trwania w/w polisy pożegnalem sie juz na zawsze ze zwyżką za "staż". Moje pytanie: w momencie gdy polisa sie po roku skończy dostane autmatycznie blankiecik na wpłate juz bez tej zwyżki i dodatkowo z załóżmy 10% zniżka za bezszkodowość Czy musze isc do agenta i na nowo podpisywac umowe Pytanie być moze oczywiste ale żyjemy w państwie bajzlu i papierków wiec wątpie żebySamopomoc kontrolowała na bieżąco czy komuś zwyżka mineła.

ja w samopomocy zawsze chodze do swojej agentki bo mozna cuda tam czynic
mam 20% teraz juz bedzie 30% za bezszkodowa jazde (w trakcie ktorej mialem szkode ze swojej winy ) jak rejestrowalem samochod to ona ma tez swoje stoisko w UK gdzie daje dodatkowe 10% znizki za ubezpieczenie w wydziale
mialem poprzedniego maluch na wspolwlasciciela
mialem szkode - fakt jak przedluzalem umowe na tamten samochod to musialem zaplacic wiecej bo byla szkoda i ciachneli mi (mojemu ojcu) 20% znizki
potem ocjiec poszedl ubezpieczyc swoj (przedluzyc umowe) nic mu nie mowilem i czekam w domu jak przyjdzie mnie opierdoli ze stracil znizke-przychodzi i nic
co wiecej jak rejstrowalem moj obecny samochod to nadal mialem znizki
takie to zagmatwane ze sam sie gubie
ale tak czy sie to jest zajebiscie w tej samopomocy
ale niechcialbym miec stluczki z kims kto jest z samopomocy...

A ja mam 288zl/pol roku (PZU ofcoz), za cały cos koło 500 bedzie. Żadnych współwłasności (pier**le wszelkie układy) auto jest moje i sam za nie płace bez pomocy starych - ot taka goopia ambicja, ale przynajmniej nie mogą mi nigdy powiedzieć "masz to dzięki mnie"

Cytat:
2005-04-21 01:18:37, Race_D pisze:
A ja mam 288zl/pol roku (PZU ofcoz), za cały cos koło 500 bedzie. Żadnych współwłasności (pier**le wszelkie układy) auto jest moje i sam za nie płace bez pomocy starych - ot taka goopia ambicja, ale przynajmniej nie mogą mi nigdy powiedzieć "masz to dzięki mnie"

w takim razie płacisz OC od 10 roku zycia??
ciekawe mnie sie to wydaje

wysokośc składki zależy od pojemności, ale to kazdy chyba wie oraz od regionu...
w cz-wie za 1500 podstawowa jest ok 1010
a w byłym łódzkim 980... już macie 30 zł róznicy...

ja za pół roku za fiaciora 1500 musze zapłacić 138 zł
a za maluszka 73 zł(pólroczna)...
50% - weteran szos
40% - bezszkodowość...
ale skoro nie moga pobrać mniej niż 30% podstawowej skłądki wiec niech będzie moja strata...
PZU - to jedyna znana mi firma która daje weterana...
polecam...