MotoNews.pl

Kontrolka ładowania miga!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
mam maly problem dzis jak jechalem pekl mi pasek w moim kaszlu, zadzwonilem po ojca zeby kupil i przyjechal do mnie i tak zrobil, zalozylem pasek i pojechalem do domu, wieczorkiem dzis jak smigalem zaczela mi sie zapalac i mrygac kontrolka od ladowania, co mam zrobic bo mi szkoda akumulatora bo w sumie to mam nowy
pozdrawiam Łukasz

a pasek odpowiednio naciagniety
ale miga na wolnych czy na wysokich ??

[ wiadomość edytowana przez: Piter_Solution dnia 2005-04-20 23:31:58 ]

U mnie mrugało jak po dziurach jechałem - a przyczyną był zwalony regulator napięcia - koszt 18 zł

[ wiadomość edytowana przez: York dnia 2005-04-20 23:39:59 ]

sprawdz czy ci sie nie odlutowala albo nie odkrecila srubka na kabeloczko w alternatorze (to jest chyba kabel zasilajacy) objawy moga tez wskazywac na zuzyte szczotki..
pozdr

sprawdź kabelek który odchodzi w najniższym położeniu
w grupie tych kabelków co ochodzą od alternatora.Może pasek
śmignoł po jkimś i go uszkodził

u mnie w passacie tak migała, wymieniłem szczotki i łożyska w alternatorze i jest ok....teraz w kaszlu raz na tydzień coś tam mrygnie ale narazie sie nie przejmuje...

Sprawdz jeszcz naciągnięcie paska pszy redukcjacz i szczelaniu sprzęgłem możę sie słizgac tylko nie przesadz z naciąganiem do altka połamiesz .
Pozdrawiam

1.dzisiaj czyściłem gaźnik w moim bobie i teraz kiedy odpalam silniczek pali mi sie akumulator i jak lekko dodam gazu to gaśnie....tak ma być???
2.Kiedy wyłączam ssanie i jak zatrzymam się na skrzyżowaniu to lampka akumulatora się zapala i jak rusze to gasnie ale obroty ładnie trzyma....szczotki???

Jezeli trzyma 800obr/min i pali sie kontrolka to musisz wymienic szczotki albo regler. Pozdroo

a wiecie o tym ze alternator laduje dopiero od 1000 obr/min?

Uffffff..........To tylko o maluszka chodzi......... a po przeczytaniu tytulu wystraszylem sie, ze zawitali do nas piloci Migow

u mnie sie swieci tylko jak jest zimy