Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2005-04-21 20:13:54 ja wycinam metodą wierconą czyli traasuje otwór nasepnie biote wiertło np 6mm i trasyje mniejszy o połowe srednicy wierła i po w/w lini tne a potem obrabiam pilnikiem
w tej metodzie mozna też użyć wyzynarki, tarczy do ciecia a nawet kątowki a ja polecam tarcze do ciecia |
![]() pinifarina Miłośnik FSO Polonez 1,5 kraków-olkusz | 2005-04-21 20:31:40 Mnie chodzi o mały otwór 15cm na 6cm i do tego nie chciał bym zniszczyć obicia deski rozdzielczej! |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2005-04-21 21:37:04
jak wycinałem otwór pod ekran kalkulatora pokładowego to wyjołem deske i na lewej stonie wtytrasowałem zarys otworu potem jak w opisie mniejszy i wiertełkiem 4mm z ogranicznikiem wywierciłemniejszy prostokat nie powodując duzych strat w poszyciu reski nastepnie wziołem nozyczki do blachy i wyciołem prostokąt otem przy pomocy wiertła wywiercołem w rogach włąsciwego prostokąta otwoty i odwuciłem deske i przeciołem poszycie na krzyz nastepnie przy pomocy pilnika do piłowałem blache do wymaganego wymiaru a dzieli otworom w rogach nie miałem problemów z rogami nastepnie znów odwracam deske zawijam przyciete poszycie i przyklejam je do wewnetrzej strony deski i mam ładny otworek w desce |
![]() DooMinick FSO 1500 Kraków | 2005-04-21 21:39:25 Chyba najlepiej jak mowi BodzioT, nawiercasz malutkimi wiertelkami a pozniej wiekszymi az do takich, zeby sie wyzynarka zmiescila, a wtedy nia robisz duza dziure ktora wykanczasz pilniczkiem/papierem. Jak chcesz moglbys podjechac jutro na Wole Duchaka to bysmy Ci zrobili z kuzynem w miare mozliwosci. [ wiadomość edytowana przez: DooMinick dnia 2005-04-21 21:40:00 ] |
![]() pinifarina Miłośnik FSO Polonez 1,5 kraków-olkusz | 2005-04-22 08:46:40 Dzięki Panowie za dobrze rady i chęci ale mysle że sobie z tym poradze! Dam znać jak poszło! Pozdrawiam narka!!! |
![]() Bocian_s_313_PTK Miłośnik FSO PN Rover Siedlce | 2005-04-22 15:04:01 Faktycznie mały otwór ![]() ![]() Mozna wiedzieć na co ?? |
![]() kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2005-04-22 15:12:00 Zagadnienie JAK WYRŻNĄĆ DZIURĘ jest całkiem ciekawe ![]() Mnie tylko ciekawi wypowiedź Bodziota ![]() ![]() ![]() Osobiście wyrżnąłbym kątówką blachę,następnie nożykiem ładnie przyciął "tapicerkę" deski. |
PAGAN Wwa | 2005-04-22 16:23:33 na wszelki wypadek zacznij sie rozgladac za nowa deska. |
polonezcaro . | 2005-04-22 21:37:32
to teraz takie zabawki się w deske pasuje... ![]() |
![]() Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2005-04-25 10:53:28
I co to jest? |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2005-04-26 21:19:07
jak sama nazwa "Kalkulator" wskazuje jest to uzadzenie liczące i oznacza ze coś mierzy i przelicza a ze posiada ekran oznacza ze pokazuje wyniki swoich pomiarów a polładowy oznacza ze jest motowane na pokładzie czyli w pojazdach ladowych , wodnych oraz powietrznych wiec było to take coś co mierzyło mi kilka parametrów i na ekranie pokazywało mi wyniki pomiarów ale z powodu ze mu sie padło w tym miejscu mam chamsko wsadzony zegarek z Essiego |