| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Maciej75 Brawo 1.4 MJet Poznań | 2005-04-21 20:15:03 Miałem z tyłu spręzyny od kadetta gsi i było ok.
Do przodu nie mogłem nic dobrać i w efekcie zamontowałem oryginały, ale tzw. "wzmocnione" . |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2005-04-22 08:08:38 Czy mógłby ktoś podać wyskość sprężyn z Kadeta i z Espero po wymontowaniu ? Ja swoje dziś zmierzę i podam, ale mechanik mówił że 10cm róznicy... Sprężyny pochodzą z tej aukcji. Panowie, doradźcie coś, bo jak na razie to mam 170 zł w plecy ![]() |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2005-04-23 08:00:53 Zatem : wyskość sprężyn tylnych w Espero : ~22 cm, wysokość moich (opel astra I, ponoć sportowe) : ~19cm. Mimo to zamontowałem i okazuje się że teraz każdy krawęznik jest wyzwaniem, wjazd do garażu (mam garaż położony tochę poniżej poziomu ziemi) grozi urwaniem tłumika itd. Reasumując : Do dupy są te sprężyny Dziś jadę do opla po sprężyny od kadeta kombi, mechanicy mówią że montowali i pasują. A jak nie znajdę to montuję te od espero. |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2005-04-23 18:59:38 no i żeby informacja była pełna : Dziś zamontowałem od opla kadeta najzwyklejsze sprężyny na tył (żadne sportowe czy obniżane) i pasują jak ulał - ich wymiar to ok 21 cm (czyli o ~1cm niższe od oryginału) ale za to mają wszystkie zwoje jednakowej grubości (najgrubszej). Autko jest nawet minimalnie wyższe (jakieś 2-3 cm). |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-04-23 22:33:15
To nie jest minimalnie
Mnie sie tyl bardzo ladnie obnizyl, bo i w jednej io w drugiej sprezynie mam polamane te male zwoje i dzieki temu tyl wyglada ok. Gorzej z przodem |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2005-04-23 22:54:37 Ojcu drugi raz jebły sprężyny na tyle
Tym sposobem nauczył się, że jak Młody mówi... "Kup porządne" To się to robi
Tym razem będą Oplowskie wraz z dobrymi amortyzatorami |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2005-04-25 08:33:12 Zolti, ta informacja może Ci się przydać : moje nie są z wersji kombi (zapomniałem tego napisać). |