Przewod WN a wolne obroty?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanie krotkie i proste: czy jeden uszkodzony (ale podreperowany) przewod wysokiego napiecia moze byc powodem delikatnie podwyzszonych wolnych obrotow ?

Mialem falowanie obrotow u siebie i po wymiane swiec problem ustapil. Jednak dodatkowo zauwazylem, ze jest uszkodzony jeden przewod, a dokladnie jego osadzenie w swiecy. Chce to wymienic w przyszlym miesiacu, ale czy to moze byc powodem ze zimny silnik do osiagniecia temperatury ma obroty okolo 1500-1800 ? Na cieplym nie zauwazylem juz falowania tak duzego, jak wczesniej. Ale czy przewod moze byc powodem falowania wolnych obrotow rowniez ?

Czy w powyzszym problemie moze pomoc reset komputera ? Chodzi mi o to ze jest metoda odpiecia na chwile silnika krokowego, zgaszenia silnika, zdjecie klemy na minute i uruchomienie silnika. Czy to pomoze w ustawieniu samoczynnym obrotwo wolnych ?
Druga rzecz: czy po wymianie swiec powinienem wyregulowac gaz ?

P.S. Podobnie jest i na benzynie i na gazie.

[ wiadomość edytowana przez: gregorb dnia 2005-04-21 20:24:49 ]

To Twoja pierwsza Honda? Jesli tak to wiedz, ze te silniki tak maja, ze obroty po uruchomieniu zimnego sa najpierw ok. 1800, potem 1200 by na rozgrzanym spasc do 800. Jest to jak najbardziej normalne.

pozdrawiam

Pytanie krotkie i proste: czy jeden uszkodzony (ale podreperowany) przewod wysokiego napiecia moze byc powodem delikatnie podwyzszonych wolnych obrotow ?
Odp.nie.
Czy w powyzszym problemie moze pomoc reset komputera ?
Odp.może.
Ale czy przewod moze byc powodem falowania wolnych obrotow rowniez ?
Odp.może.
Poprostu wymień przewody,najlepiej JP(około 40zł).
Jaki masz silnik?

Znajomi z klubu Honda i inni rowniez nie polecali mi przewodow polskich. A JC to co to za firma jest ? Rozumiem, ze cena 40zl to za sztuke a nie za komplet.

Mysle, nad kupieniem przewodow NGK - (225zl).

Napisz jaki masz silnik.
JC to oznaczenie przewodów Janmor(ciekawe czy Twoi znajomi ich używali?)
NGK jaki symbol,bo za taką cenę to mi wychodzą od V6 w górę.

tanio czym jeździsz, że tak wszystkim polecasz przewody firmy JC ?
gregorb zdecyduj się na NGK, dużo droższe ale i duuużo lepsze ja do swojego V6 płacę minimum 420 PLN (niestety ), a jeżeli chcesz poczytać o polecanych przewodach JC to polecam chociażby forum Los omegas Bestiales...