| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Armani01 | 2005-04-22 17:08:53 |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-04-22 19:34:12 jak masz frontpage z kompletu office'a to nie ma problemu - bierzesz kod licznika ktory podaje Ci operator licznika, wchodzisz majac otwarta www w tym FP klikasz sobie w miejsce gdzie chcesz miec licznik na stronie (nalezy postawic tam kursor), wchodzisz u dolu ekranu na zakladke HTML i wklejasz kod (wazne - kod musi byc kopiowany najpierw do notatnika a pozniej stamtad wyciety i do FP inaczej moze byc zle kodowanie) - pozostawienie kursora w trybie graficznym gwarantuje dobre umieszczenie licznika w kodzie. |
Armani01 | 2005-04-22 19:41:31 ale ja mam dwa kody jeden niby graficzny... a drugi tekstowy .... który mam wziąć ??? czy może oba naraz ??? |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-04-22 20:59:10 Pozwolę sobie uzupełnić opis Ćwikusa.
Rozumiem, że korzystasz z Frantpage'a. pewniejszą metodą jest wklejenie kodu poprzez następujące polecenie: W zakładce widoku "Normal" ustawiasz kursor w miejscu gdzie ma być kod i NIE PRZECHODZĄC DO ZAKŁĄDKI HTML z menu górnego wybierasz "insert"-"advanced"-"html". Wyskakuje ci okienko w którym wklejasz kod. Efekt jest taki, że co prawda w widoku "normal" nie będziesz widział licznika, chyba, że wciśniesz guzik "show all" na pasku narzedzi (odwrócone P, tak samo jak w wordzie). Wtredy na wiudoku normal w miejscu licznika pojawi Ci się taki żółty kwadracik z >. Zalety: ten fragment kodu (skrypt) lepiej jest "oznacznikowny" w html i łatwiej jest np usunąć, albo przesunąć. Nie bardzo wiem, co masz na myśli pisząc "kod graficzny". Podeślij go to się przyjrzymy... Co do strony - jest OK, choć widać, że to twoja pierwsza strona, każdy od takoch zaczynał. Tekst ciurkiem, bez parametrów strony, trochę kolorków. Potwm wymyślisz, bookmarki i hyperlinki w obrębie jednej strony, potem zacxzniesz ją rozbudowywac na wiele podstron itd.. Powodzenia
Ale życze powodzenia |
Armani01 | 2005-04-28 17:12:58 DZIĘKI Navi !!!!!!!!!!
Dzięki tobie powiodło się !!!!! Mam jednak prośbę ... może podpowiecie mi co robić dalej ?? ...
Znalazłem trochę materiałów na temat pozycjonowania stron TU No i stronę linkuj.pl A teraz pytanko co do cholery trzeba zrobić żeby to ustrojstwo działało ?!?! --- zapisałem się ... skopiowałem pliki ( te dla stron w HTML --- chociaż nie wiem czy dobrze ??) ido plików na serwerze tak jak w instrukcji ..... ale jak zmieniam CHMD ?? == na 666 z 644 to nie da się tego zapisać .. i spowrotem zamienia się na 644
Ktoś się na tym zna ??? |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-04-29 07:12:53 Armani, sprawdz skrzynkę.
Wysłałem Ci trochu materiałów. Powodzenia. |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-04-29 08:59:49 Sory ale pozycjonowanie to juz nie moja działka. mam kumpla który robi to za mnie.
Z tego co wiem, to kluczem są tzw metatagi w nagłówku strony, odpowiedni dobór słó kluczowych i pracowite wklepywanie w różne katalogi. Różnego rodzaju programy polegające na zwiększaniu liczby kliknięć na pewno maja duży wpływ na wypozycjonowanie strony, ale jednocześnie dla właściciela strony sa bardzo kłopotliwe bo, tak naprawdę, uniemożliwiają sensowną analizę statystyk. |
Armani01 | 2005-04-29 15:25:54 Ok spox..
Dzięki kisztan |
kakq Avensis 2001 D4D Warszawa-Gocław | 2005-04-29 21:43:27 Hej jak masz jakis problem ze stronkami to pisz odrazu na maila domnie webarts@o2.pl projektuje sklepy systemy fora i rozne inne ciekawe sprawy dla internetu chetnie Ci pomoge albo nawet wszystkim ![]() |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-05-12 13:13:45 Są różne szkoły. Ja nie używam arkuszy stylów tylko staram się maksymalnie ogranicznać ilość czcionek, wielkości i kolorów na stronie. A coby się nie rozjeżdżało to uzywam page properties i ew table properties.
Co do Twojej strony jedna uwaga - jest taka niepisana zasada, że podkreslenia używa się jedynie do linków. |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-05-12 13:35:43 Piotrek, od tych styli to sie juz dawno przeszlo na rzecz php (dynamiczne strony rulez ) |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-05-12 14:15:25 w takim razie to ja polecam ksiazke, google czy cos i wyszukanie sobie poradnika.
php to dynamiczne html - wymaga znacznie duzej wiedzy, poniewaz php sie nie ROBI a PISZE ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-05-12 14:21:12 |
Armani01 | 2005-05-12 14:29:21 Piotrek masz rację -- -{nie myślałem że to powiem]
- nie dla lamera (takiego jak ja) kiełbasa
A zresztą więcej na ten temat pogadamy {oczywiście jak będziecie jeszcze chcieli po sesji} wtedy OBIECUJE że będę przygotowany Bo wiem jak to wkurza --- jak ktoś tak nadużywa cierpliwości |