Szybkie pytanie o prawdzia Bredę 3 stozkową [126]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Elo mam pytanie ma ktos może fotki bredy złozonej z 3 stozków ????
I czy w nie jjest smigło dosc wazne bo mam oferte i nei chce kupowac w ciemno..
Czy jest to dobry zakup .....

A co to takiego ??? ma ktos jakas fotke jak to wygl;ada ? czuczu dzialy pomyliles chyba

Niee bo temat jest typowo ot chce tylko fotke jak to wyglada ...

[quote="CZUCZU"]. . . czy w niej jest smigło . . .[/quote]
Co prosze

docent czuczu buduje śmigłowiec...
tzn ten no... cukierkolot :d

jak to 3 stozkowa ? cos na kształt choinki? w ktorej komorze choinkowej jest to smiglo?

Cytat:
2005-04-22 18:46:10, CZUCZU pisze:
Elo...

Brede zrobiona z 3 stozków juz dawno temu ktos pokazywał.
Mam oferte kupić identyczną widać ze to nei jest samoróbka jakas .......
Rury napewno pachonia..
Tylko dreczy mnie to cos w srodku - i nei wiem czy to patent A'la turbinka kowalskiego czy to normalne .......
Bo nigdy nie słsyzałem o czyms takim a napewno w srodku to jest ...

Ale niby poco miało by tam być śmigło Że niby odrzut miało by dawać
Może poprostu są tam jakieś blaszki które mają trochę wyciszyć.

Byla swego czasu breda zrobiona z 3 stozkow. Ktos to tlumaczyl, ze niby podczas jazdy ped powietrza przyspiesza dodatkowo wylot spalin - jesli tak nie jest to wyprowadzcie mnie z bledu Czy takie rozwiazanie jest lepsze? Nie widzialem, zeby ktos na takiej jezdzil oprocz tej z allegro, wiec chyba jakis czeski konkretny film

Wniej wiecej tak to chyba dziala:

nie wydaje mi się, żeby pęd powietrza był wstanie przeciwdziałać wydostawaniu się spalin przez wszelkie nieszczelności między tymi stożkami

Cytat:
2005-04-23 14:49:08, widynek pisze:
nie wydaje mi się, żeby pęd powietrza był wstanie przeciwdziałać wydostawaniu się spalin przez wszelkie nieszczelności między tymi stożkami

Dzieki za wyprowadzenie z bledu czyli taka kontrukcja jest bez sensu?

Widyn kiedy to jest szczelne i nie wiem jak spawane.
Nie wyglada to na samoróbke i to mnie dziwi - podobnie jak to smigiełko sfatygowane ale jest ......
Nie biore jeje kupie zwykłą.

Cytat:
2005-04-23 20:56:45, CZUCZU pisze:
Widyn kiedy to jest szczelne i nie wiem jak spawane. Nie wyglada to na samoróbke i to mnie dziwi - podobnie jak to smigiełko sfatygowane ale jest ...... Nie biore jeje kupie zwykłą.

Jak to jest szczelne to na jakiej zasadzie pęd powietrza ma przyspieszac spaliny ?

A to śmigiełko jakie ma zadanie ? Napędzać alternator ? Może to kolejny produkt pana turbo-Kowalkiego ?

[ wiadomość edytowana przez: dooh dnia 2005-04-24 12:01:32 ]

akurat to co narysował pawu81 to najprostrzy schemat strumienicy dwuczynnikowej tyle że x3 i jeżeli drugim czynnikiem ma być powietrze to to nie musi byc szczelne ale to tylko teoria w praktyce takie rozwiązanie za bardzo by się nie sprawdziło bo powietrze musi mieć swoja prędkosc żeby spaliny sie nie cofały czyli działało by tylko w czasie jazdy a na postoju pewnie w środku byłaby mała gazownia