POMOCY ZGUBILEM KLUCZYK (ATOS)!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem Atosa i niestety juz po kilku tygodniach uzytkowania zgubilem jedyny kluczyk od samochodu. W związku z tym moje pytanie. Czy Atosy sa wyposazone w immobilizer (rocznik 1999), czy wystarczy dorobic kluczyk. A jezeli są to jaka jest procedura zdobycia nowego kluczyka.
Z góry dzieki za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
mmsko

wg mnie najlepiej byłoby skontaktować się z najbliższym ASO i wypytac jaka jest procedura bo z tego co wiem to nie dorobią Ci go tak od ręki

Ja mam z grudnia 99 i mam immobilajzer. Też kiedyś zgubiłem kluczyk więc procedura jest taka. Jedź do serwisu tam dorobią kluczyk i zmienią kod immobilajzera na nowy ( jak ktoś znajdzie twój kluczyk to wejdzie do samochodu ale nim nie pojedzie ) weź ze sobą pozostałe dwa kluczyki ( 1 zapasowy który ci został i master ten niebieski ) w tych też trzeba zmienić kody bo inaczje nimi nie odpalisz samochodu. Czas operacji to jakieś 5 min. Wsiada koleś z takim komputerem podłącza sie pod kierownice i zmienia kody. Nie pamietam tylko czy kluczyk dorabiali czy zprowadzali to się dopytasz. A koszty też nieduże robiłem to dawno więc najlepiej zadzwoń do jakiegoś serwisu i sam się zapytaj. Ogólenie jest to kłopot ale nie porblem.

Ciekawe czy zamki pasujące do kluczyka też przysyłają jak kluczyki?

Zamków się nie zmienia. Pozostają te same. Zmienia się kody kluczyków, a nie ząbki

Zamki można zmienić wraz z nowym zestawem kluczyków ale to więcej kosztuje.