MotoNews.pl

Koszt instal. gazowej do 1.4 monowtrysk

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No wlasnie, jak w temacie. Jakie ceny takowej instalacji do MKV 1.4 monowtrysk? Gdzie polecacie(najlepiej na śląsku) montowac gaz(najlepszy montaz i regulacja/cena)?

Nikt nie ma instalacji gazowej?

[ wiadomość edytowana przez: Viking79 dnia 2005-04-23 09:33:14 ]

Cena ok 1500zł z butlą w miejscu koła zapasowego i z tzw "ochroną katalizatora"(komp-emulator sondy lambda do gazu).Tak jest w Krakowie.

1800... ta za 1500 to pewnie najzwyklejsza instalka do gaznikowych. Jestem na biezaco w temacie.

Cytat:
2005-04-23 10:55:17, mbanaszk pisze:
1800... ta za 1500 to pewnie najzwyklejsza instalka do gaznikowych. Jestem na biezaco w temacie.

Przecież napisałem wyraźnie że to jest z ochroną kata i butlą w kole.Tyle płaciłem na Dauna w "Autopegazie" w Krakowie.Ceny są różne w różnych punktach.Dla niedowiarków mogę przesłać kopię faktury.1800zł powiedzieli mi teraz do 1.6 16V w mondeo.

[ wiadomość edytowana przez: Henryk dnia 2005-04-23 14:21:19 ]

Ja zapłaciłem za instalacie 1600zł z butlą w kole przy tym samym silniku

Cytat:
2005-04-23 14:28:22, LukiJaw pisze:
Ja zapłaciłem za instalacie 1600zł z butlą w kole przy tym samym silniku

Ja się ciut potargowałem ....stąd troszkę taniej .Chcieli 1550 i pokrowiec na rezerwę gratis.A ja zrezygnowałem z pokrowca i "urwałem" jeszcze ciut.

Ja do tego autka mialem za 1700 (wlkp) ale wolalem ciut "doplacic" a miec pewnosc ze bedzie dobrze (za 1500 w innym pkt tez moglem -ale Inni mi odradzali) jestem BARDZO zadowolony

Cytat:
2005-04-23 15:36:23, sivy19wlkp pisze:
Ja do tego autka mialem za 1700 (wlkp) ale wolalem ciut "doplacic" a miec pewnosc ze bedzie dobrze (za 1500 w innym pkt tez moglem -ale Inni mi odradzali) jestem BARDZO zadowolony

Zakład w którym zakładałem jest bardzo OK.Żadnych problemów ani z instalacją ani z serwisem gwarancyjnym i pogwarancyjnym.

A gdzieś w okolicach Tychów ktoś mógłby polecić jakiś sprawdzony zakład ?? Mam 1,6 na wielopunkcie. Czyli rozumiem że minimum pewnie z 1800 trzeba będzie wydać.

Krakow, wielkopolska, wciaz kapke za daleko Prosilbym o jakies blizsze zaklady gdzie montuja(dobrze) gaz.

Cytat:
2005-04-23 14:17:49, Henryk pisze:
Przecież napisałem wyraźnie że to jest z ochroną kata i butlą w kole.Tyle płaciłem na Dauna w "Autopegazie" w Krakowie.Ceny są różne w różnych punktach.Dla niedowiarków mogę przesłać kopię faktury.1800zł powiedzieli mi teraz do 1.6 16V w mondeo. [ wiadomość edytowana przez: Henryk dnia 2005-04-23 14:21:19 ]

Jaką masz opinie na temat tego zakladu ?
Zastanawiam sie czy zakladac gaz u nich czy w Fugazi na Lindego
A i jeszcze jedno pytanie czy do silnika 1.6 16V Na pewno mozna zalozyc instalke bez wtrysku gazu? Powiedzieli ze mozna tylko trzeba dbac o swiece i kable a jak to wyglada w praktyce ?
pozdr Seba

Cytat:
2005-04-26 12:42:26, Seba_krk pisze:
Jaką masz opinie na temat tego zakladu ? Zastanawiam sie czy zakladac gaz u nich czy w Fugazi na Lindego A i jeszcze jedno pytanie czy do silnika 1.6 16V Na pewno mozna zalozyc instalke bez wtrysku gazu? Powiedzieli ze mozna tylko trzeba dbac o swiece i kable a jak to wyglada w praktyce ? pozdr Seba

Keżeli chodzi o moją osobistą opinię o tym zakładzie to nie mam żadnych zastrzeżeń.Jeżeli zaś chodzi o instalkę do 1.6 16V to powiedzieli mi to samo co Tobie...ale póki co nie skorzystałem z powodów finansowych.Jeśli jednak kiedyś się zdobędę na montaż instalki to napewno wybiorę zakład właśnie na Dauna.

Rozszerzając o bezpieczeństwo i komfort jazdy i pracy!! Należy bezwzględnie dbać o stan zapłonu, świec i przewodów przy II generacji z kompem i zabezpieczeniem kata. Więc tak robiłem!
Należy także pilnować przewodów (odm) olejowo powietrznych, aby nie ssał lewego powietrza! O tym zapomniałem i musiałem kleić kolektor. ALe dodam że pali mi max 8.3 l/100 km w mieście (na trasie niewiele mniej) gazu!!!! Więc po dwóch trzech miesiącach roiąc ponad 10kkm zwróciło mi się za instalkę (2100 PLN Wawa Lovato). Ufff