MotoNews.pl
1 Lakier kameleon (93207/45)

Lakier kameleon

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak jak w temacie wszelakie info (cena i gdzie kupic) na temat tego lakieru mnei interesuje, moze ktos mial stycznosc z tym wynalazkiem lub wie skad go wygrzebac w dobrej kasie ? Interesuje mnei prawdziwy kameleon a nie jakas kicha, mialem gdzies fotki takich aut, jak znajde to wrzuce zeby bylo jasne o co mi chodzi.

Pozdrawiam

mIRCoslaw- ha,ha dobrze że się tym interesujesz bo to naprawdę ładnie wygląda.
Sorki za ironię ale też się kiedyś tym interesowałem.
Powiem tak - ceny zabijają. Lakierowanie auta tym cudem to ponad 10-15 tyś. zł. Zależnie od auta i lakieru. Początkowo wychodziły lakiery o 2 czy 3 kolorach, teraz są o 7 czy 12 dokładnie nie wiem. Ceny które podałm są sprzed jakiegoś czasu bo ostudziły one moje zamiary i póżniej się nie interesowałem ale jak chcesz mogę się dowiedzieć aktualnie.

Kolejny problem z tym lakierem polega na tym że ubezpieczalnie teraz już nie chcą go ubezpieczać. Ludzie ubezpieczali sobie sam lakier na samochodach w razie zarysowań lub otarć jakiś.
A nie chcą ubezpieczać bo w razie rysy np. na drzwiach trzeba w wikszości przypadków malować ponownie cały samochód.
Jeśli pomalujemy jeden element przejście koloru na nim nie będzie zgadzać się z resztą i dany element będzię się odróżniał.

Jest inny lakier zapomniałem w tej chwili jego nazwy który ma dwa kolory. Widziałem pomalowany nim samochód. Wygląda to dosyć ładnie. Był bordowo zielony.

Gdzie kupić - hmm, jak chcesz spróbuje się dowiedzieć.

A taki to ile kosztuje :

Nosek no nie powiem, calkiem mily ale narazie jestem nadal za typowym kameleonem, ze ceny sa okrutne to wiem ale chwile czasu temu, okolo rok bylo BMW E-30 bodajrze kombi na allegro wlasnie z kameleonem, pisalem do goscia i oferowal mi w granicach 1 tys za litr i tyle bylbym sklonny dac ale od tamtej pory juz kilka formatow nawiedzilo mojego kompa i wszelakie namiary szlag trafil Ostatnio ktos mi mowil 2,5 tys za litr ale cholera wie czy mowil wlasnie o takim czy o czym bo wpisujac chociazby na allegro kameleon to znajduje bardzo duzo aut ktore w swoim zywocie kameleona nie widzialy

NoSeK gdzieś to takiego essiego dorwał?

Chodzi mi o cos takiego

Nosek TU i TU (zobacz tez inne aukcje tego goscia bo sa tam 2 inne kolory) masz jakies dziwadla, w najgorszym wypadku u mnie sie na czyms takim skonczy

No więc niedawno wstępnie się podpytałem. To co Nosek pokazujesz to jest właśnie prawdopodobnie kolor z efektem. To o czym pisałem i to jest tańsze. Dokładnie ile kosztuje nie wiem.
Kameleon kosztuje od 4-5,5 tyś. litr. Zależy od firmy i chyba ilości kolorów. W tygodniu będe wiedział coś więcej.

Gdzie można dostać - trzeba popytać w mieszalniach samochodowych.

Kameleon prawdopodobnie składa się z 2 baz i klaru. Ale tak jak powiedziałem więcej info będe miał w tygodniu.

I mówię tutaj o cenach sklepowych bo na allegro to nie wiem.

W Hucie jest sklep z lakierami i pytalem tam calkiem niedawno o kameleona do auta...
Taki jak ta nubirka to mi powiedzieli ok 4,5tys za 1/2 LITRA!!!
Sprzedawca mial paski probne tych kolorow... Zajefajnie to wygladalo... Mienily sie w 7 roznych kolorow...
A mowil za taki 2 kolorowy to ok 2-2,5tys za 1litr...

Cytat:
2005-04-23 16:31:03, open pisze:
W Hucie jest sklep z lakierami i pytalem tam calkiem niedawno o kameleona do auta... Taki jak ta nubirka to mi powiedzieli ok 4,5tys za 1/2 LITRA!!! Sprzedawca mial paski probne tych kolorow... Zajefajnie to wygladalo... Mienily sie w 7 roznych kolorow... A mowil za taki 2 kolorowy to ok 2-2,5tys za 1litr...

.,,,,,,,,,,,masakra .. dolicz jeszcze np poprawki blacharskie i lakierowanie .............. cóż za interes

no właśnie a ile może kosztować polakierowanie całego auta? niekoniecznie kameleonem?

na przykładzie tej nubiry niedał bym sobie tak zrobić auta nawet jak by mi do tego dopłacili .............

open to cos mizerne ceny chlopaki maja

A mi np podoba się takie cuś Nie wiem czy to kameleon czy "tylko" perła ale jest naprawde super (zarówno kolorek jak i całe autko )

Image Hosted by ImageShack.us

[ wiadomość edytowana przez: kozik dnia 2005-04-23 18:32:19 ]

perła to raczej nie jest bo miałem na golfie perłe i tak nie wyglądała na pewno to już kameleon jest no i autko bardzo mi sie podoba

nosek wciągnołeś gościa do klubu??

hmm ten lakier na nubirze wyglada ciekawie. ale ten essi-kameleon to jakis dziwny ... moze tak wyszedl na foto,ale nie podoba mi sie..

Ten pierwszy, to chyba ma lakier zmieniający kolor pod wpływem temperatury. Pamiętam ze kiedyś bawiłem się takimi resorakami, jak się włożyło do iepłej wody to kolorek się zmieniał

A co do kameleonów to ktoś ukradł moj pomysł troszeczkę chyba bo parę late temu myślałem o czym ś podobnym ale na ubrabnia

MasterCheat bardzo ciekawy pomysl, ciekawe jak z realizacja czegos takiego

Cytat:
Ten pierwszy, to chyba ma lakier zmieniający kolor pod wpływem temperatury. Pamiętam ze kiedyś bawiłem się takimi resorakami, jak się włożyło do iepłej wody to kolorek się zmieniał

No nie bez jaj.
Nubira jest napewno w kameleonie.
Ten essi to dobrze nie widać choć kolorek fajny. Zderzak mi się nie podoba ale nie o tym mowa. Trudno z tego zdjęcia ocenić.