MotoNews.pl

Amortyzatory COFAP

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Po wjechaniu w dziure, po calkowitym wylaniu zawartosci, zdechl mi przedni amorek. W jakims sklepie internetowym znalazlem amortyzatory COFAP i, skuszony cena, zastanawiam sie nad ta oferta.

Czy ktos podjal sie roli pilota oblatywacza tych amortyzatorow? Czekam na opinie uzytkownikow bo te, do ktorych sie dokopalem sa skrajne az do bolu

Załozylem 3dni temu i jestem zadowolony. Wczesniej mialem olejowe i musze stwierdzic ze te sa znacznie twardsze. Ale trzymają bardzo dobrze i autko prowadzi sie o niebo lepiej niz na starych olejowych KYB'a.
Pozdrawiam

Cytat:
2005-04-25 18:57:53, map78 pisze:
Załozylem 3dni temu i jestem zadowolony. Wczesniej mialem olejowe i musze stwierdzic ze te sa znacznie twardsze. Ale trzymają bardzo dobrze i autko prowadzi sie o niebo lepiej niz na starych olejowych KYB'a. Pozdrawiam

a gdzie je kupiles? na allegro?

ja mam już od roku założone
jakoś dają radę jeszcze
przejechane około 30 000km

Dzieki za opinie. Dzieki Wam zlozylem zamowienie Zobaczymy co dalej.

pzdr

w sobotę będę miał zakładane z tyłu COFAP'y , kupiłem je za 108 zł za sztukę. Co ciekawe wyprodukowane w Brazylii

Cytat:
2005-04-27 16:24:35, xymoxjim pisze:
w sobotę będę miał zakładane z tyłu COFAP'y , kupiłem je za 108 zł za sztukę. Co ciekawe wyprodukowane w Brazylii

wow wreszcie ktoś z moich okolic - WITAM!!

kupowałes na przód ?? ja za przód dałem 150zł/szt rok temu

Cytat:
a gdzie je kupiles? na allegro?

Tak na allegro - koszt do mk-7 - 89zl szt. tył i 109zl szt. przod

Pozdrawiam

jak dla mnie to te amorki sa za bardzo na komfort ustawione,założyłem noew ale bede je musiał zmienić

Cytat:
2005-04-28 20:17:40, kurpi pisze:
jak dla mnie to te amorki sa za bardzo na komfort ustawione,założyłem noew ale bede je musiał zmienić

Ja też wstępnie przymierzam sie do Cofapów na przód i tył i zastanawiam sie czy Twoja ocena ich ma mnie zniechęcić i świadczyć o ich kiepskości, czy też po prostu Ty stawiasz bardziej na twardsze, ale podobno bezpieczniejsze? Przy miększych amorach autem bujnie zapewne trochę bardziej, ale za to chyba mniej się wygrzmoci zawieszenie, czyż nie tak jest ? Ja za bardzo nie szaleję więc auto mi się nie musi aż nadto super trzymać drogi.

Cytat:
2005-04-28 23:02:35, sirtom pisze:
Ja też wstępnie przymierzam sie do Cofapów na przód i tył i zastanawiam sie czy Twoja ocena ich ma mnie zniechęcić i świadczyć o ich kiepskości, czy też po prostu Ty stawiasz bardziej na twardsze, ale podobno bezpieczniejsze? Przy miększych amorach autem bujnie zapewne trochę bardziej, ale za to chyba mniej się wygrzmoci zawieszenie, czyż nie tak jest ? Ja za bardzo nie szaleję więc auto mi się nie musi aż nadto super trzymać drogi.

No to spokojnie wystarcza co Cofap-y, ja mam nie szaleję ale jeżdżę szybko i przy nagłych ruchach auto sie tak nie kołysze jak na olejowych z tym że przydały by mi sie sprężynki nowe bo te juz siadły tak że są na wysokości takiej jak niektórzy mają glebę a zawieszenie leci napewno szybciej. Ale coś za coś