MotoNews.pl

8000 zł co radzicie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kolega ma problem ma 8000 i koniecznie chce bmw

Hmm no to 735 np z 1987/6

Cytat:
2005-04-26 15:09:15, Aldik pisze:
Hmm no to 735 np z 1987/6

jeżeli pierwsze jego BMW lub autko, to ja mu polece to co mam, spokojnie do tej kwoty sie kupi, rocznikowo z lat 90-tych sie trafi, czyli będzie w bardzo dobrym stanie E30. Przy tej kwocie można wybierac i przebierać w E30. Silnik to teraz kwestia gustu/mozliwości. Ja teraz gdy powymieniałem filtry i olej to ten mój TD w E30 to istna rakieta(jak dla mnie), jeszcze kata wywaliłem bo juz zapchany był i jest teraz sam tłumik i jest git

do 8000zl kupowalbym e34 lub e32 bo z e36 moze byc ciezko za ta kwote.

Za 8000 to 535 z 88-90r znajdzie.

Cytat:
2005-04-26 16:00:21, tolo84 pisze:
do 8000zl kupowalbym e34 lub e32 bo z e36 moze byc ciezko za ta kwote.

specjalnie nie pisałem E34 bo przy kwocie 8000zł. cięzko będzie miał kupić w dobrym stanie, widziałem E34 nawet za 6500(w komisie) ale to jest rozpacz dosłownie, E32 owszem, ale jeżeli to pierwszy samochód i jezeli z kasa nie bardzo to odradzałbym, o E36 w tej cenie to niech zapomni. Tak więc pomijajac względy estetyczne, to myslę, że rozsądnie wybierając patrząc na:

-wybór
-eksploatacje
- wiek kolegi(nie znam ale zakładam ~25 (OC) )
- który to juz samochód

to E30 byłoby najlepszym wyborem, auto na 2 osoby w zupełności wystarczy, szeroka gama silników, duży wybór egzemplarzy do 8000, modeli czy coupe, czy kombi, sedan, cabrio(widzialem z 87' za 8000 chyba na allegro), E34 też ale to juz z duzym szczęściem, pzdr

Moje 1wsze bmw to było E32 i nie nażekałem, tzn pare dni wydawało mi się że się zgubie w środku, ale teraz to mi ciaśniej winnych autkach - wszystko kwestia przyzwyczajenia
Ale ogólnie moje własne auto to była Łada 2104 Kombi - tzn wczesniej miałem na urzytek poloneza ale to bylo za dług taty wzięte i mialem je 2 miesiące. Tata miał też poldka no ale to był tyylko jego, chociaż jeździłem

a jak myslicie opłaca sie jeszcze jechac na zachód po bmw był ktos ostatnio i widział co zostało? sam go namówiłem i nie chce zeby stracił lub wpakowal sie w wydatki

jesteś z Jeleniej góry to do Niemiec nie macie tak daleko, kumpel mówił, że teraz jak był(ale nie wiem dokładnie gdzie) to zostały albo ekstra fury za extra kase-czy drożyzna, albo wraki których nikt nie chce, cały czas pisze o BMW, sam szuka E30 2.4TD Touring rocznik 90-93 i narazie dalej szuka, jak był to ojcu przywiózł VW T4 2.5TDI, a sobie nic, ale jedzie z kimś za nie długo znowu... pzdr

Cytat:
2005-04-26 16:48:48, pawełO pisze:
a jak myslicie opłaca sie jeszcze jechac na zachód po bmw był ktos ostatnio i widział co zostało? sam go namówiłem i nie chce zeby stracił lub wpakowal sie w wydatki

Kumple byli w piatek i tylko zrobili 2000km i co najzabawniejsze kupili przy granicy ale na terenie polski już zarejestrowane autko hehe

tutaj blisko to nawet nie chce jechac bo wiem co zostało a gdzies dalej moze by sie cos znalazlo (mam taką nadzieje) zobaczymy czy on zechce jechac wkoncu taka podróz tez kosztuje

a jeszcze jedno jakie jest realne spalanie takiego diesla 2,4 lub TD bo opinie na forum sa tak rozbiezne ze mam wrazenie ze pisane przez gosci którzy albo kłamią albo marzą w dwie strony

Cytat:
2005-04-26 17:00:13, pawełO pisze:
a jeszcze jedno jakie jest realne spalanie takiego diesla 2,4 lub TD bo opinie na forum sa tak rozbiezne ze mam wrazenie ze pisane przez gosci którzy albo kłamią albo marzą w dwie strony

teraz na ok 40 litrach paliwa mam przejechane 497km od 40km świeci mi rezerwa co daje mi około 8-9 /100km z czego zrobiłem około 250 na "trasie" reszta to miasto, trasa do 140km/h miasto staram się jak naoszczędniej ale porywy tez są...

Ja bym szukał E30 325 z gazikiem w dobrym stanie, ewentualnie E34 525 z gazikiem (ale z tym gorzej za 8 tysiali). Obie rakiety

popieram zdanie biema jak kupować to już jakąś pytare, ja mam 1.8 ale jak bym mógł to bym teraz kupił 2.5. na poczatku wystarcza ale po jakimś czasie by się chciało wiecej kucyków

2,4 TD 8-9 litrów to jak na mojgust dużo lezeli tak sprawa wygląda to ja wybrałbym benzyne z gazem (oszczedniejsza szybsza i wydaje mim sie ze tansza w utrzymaniu)
co do 325 lub 525 to rozsądne propozycje tylko znalezc taką w stanie ok

najlepiej taką dopiero co sprowadzoną z zagranicy to jeszcze nie jest taka wytłuczona, ostatnio byłem na giełdzie i była 525 24v z gazem juz zarejstrowana w idealnym stanie, silniczek cykał, srebny metalic, czarne szyby , fele 16 za 11tyś pewnie jeszcze by spóścił rok 91

Ja kupiłem w Niemczech czarną 525 E34 za 1500 EUR w pełnej opcji.
Pisałem już o tym... Będę ją miał w piątek w Polsce.
Więc jest to około 6000 PLN (euro kupiłem od rodziny po 4 zeta
) + około 1300 Opłaty + 1500 Przywóz...
Tak więc można się pokusić za tą kwotę o sprowadzenie...
Tylko, że ja na taki egzemplarz czekałem prawie 5 miesięcy bo niestety jest wszystko poprzebierane... A spieszyć się trzeba bo te "osły" z wiejskiej już szykują opłatę rejestracyjna
Także jak kupować to teraz... Jest długi weekend... Można spróbować...
POWODZENIA

ja też radze jakąś fajną zadbaną e30 za tą kase napewni sie znajdzie oczywiście z gazem

Wygląda interesująco !
525

[ wiadomość edytowana przez: VANOS dnia 2005-04-26 18:39:09 ]

[ wiadomość edytowana przez: VANOS dnia 2005-04-26 18:40:36 ]