Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Jacob_plus 125p Mielec | 2005-04-26 18:33:14 Mam dosyc dobry pomysl na regeneracje lamp tylnych kierunkowskazow i nie tylko.Sami wiecie jakie sa swiatla w polskich samochodach szczegolnie z tylu i w kierunkach,heh ciemne... przez klosz widac tylko lekko swiecaca zarowke szczegolnie w baczkach ale nie tylko dotyczy tez kantow i innych.Po sciagnieciu klosza lustra przewaznie sa sciemniale a co idzie za tym nie odbijaja swiatla tylko je pochlaniaja.Pomysl jest banalnie prosty jaki kolor najlepiej odbija swiatlo?.BIALY oczywiscie!!!.wystarczy wymalowac je z dwa lub trzy razy i swiatla poprawiaja sie nawet kilkakrotnie swailto jest czytelne i rozjasniaja sie klosze.Polecam to wszystkim koszt takiej operacji ta jakies 7zl koszt spraya i troszke czasu jakies dwie godzinki.Ja zastosowalem to najpierw w baczku ale w kancie tez tak zrobilem,Najlepiej wygladaja kierunki swiatlo jest czytelne i widziane z duzo wiekszej odleglosci.W kancie wymalowalem przednie postojowki i do tego jeszcze zarowki 20W super wyglad.Pozdro ![]() |
![]() fiat_maniac F&F Sympatyk 4x125p+126p Kraków | 2005-04-26 19:52:28 ![]() ![]() ![]() Ja mam w swoim klasyku lustra ok, a jedynie ostatnio je wewnątrz wymyłem przez co świecą i wyglądają jak nowe!!! ![]() ![]() |
![]() bertonex kraków | 2005-04-26 20:18:11 ja jaki geniusz ![]() |
![]() Madcar F&F Sympatyk BMW e30 330i `84 / 1 ... Toruń | 2005-04-26 20:44:14 ja kiedys malowalem nie biala...tylko chromem w spreyu ![]() |
![]() Nomad F&F Sympatyk Wspomnienie po Gdańsk | 2005-04-27 00:19:02 heh a ja kiedyś z ciekawości użyłem do rozjaśnienia folii lustrzanej (dostępna np. w sklepach dla artystów) naklejonej na uprzednio odtłuszczoną powierzchnię ponieważ akurat taka była pod ręką...
efekt : o dziwo bardzo dobry , folia nie odchodzi nawet pod wpływem wody (nieszczelna jedna z uszczelek) światłą nie świecą tylko na środku klosza jak zwykle ale ładnie na całości... |
![]() nds F&F Sympatyk Suzuki Płock | 2005-04-27 16:56:33 czemu tylne światło przeciwmgielne świeci mocniej od zwykłych świateł, skoro żarówka jest 'normalna'? Bo ma odbłyśnik na wzór chromu, a zwykłe lampy są szare! Aaaa! ![]() Ja polecam spray w kolorze chromu do felg aluminiowych. Trwałe i nie takie drogie - 400 ml kosztuje 14 zł. Efekt gwarantowany. |
![]() Wujek-Kajtek F&F Sympatyk FSO KRAKÓW | 2005-04-27 21:52:45 Ja w drugim kancie zrobiłem chromem i jest git ![]() Biały jakoś mnie nie przekonuje ![]() Pooooozdro |
![]() sFiatowiec F&F Sympatyk 125p; 126p Częstochowa | 2005-04-28 08:40:38 czasem wystarczy umyć tylko odbłysniki... bo sa zakurzone...
w razie uszkodzenia odbłysnika stosuję wlasnie chrom w spraju... pucnąć jakims preparatem z woskiem odbłysnik i klosz lampy... i masz czad... |