Potrzebuje pomocy może ktoś miał taki przypadek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tak to się objawia po wciśnięciu sygnału świetlnego zapalają się światła mijania i można je jedynie zgasić po włączeniu i wyłaczeniu głównego włącznika świateł ,pozatym po wyłączeniu silnika i zamknięciu samochodu po kilkunastu minutach zapalają się samoczynnie światła mijania!!! co w konsekwęcji rozładowuje mi akumulator
może ktos z państwa miał taki przypadek
pozdrawiam gosia

Witam nowa furomowiczke
Nie umiem pomoc, chyba nie obedzie sie bez wizyty u elektryka. Pozdro

Może coś z samym włącznikiem (zespolonym) świateł

Pozdrawiam

Cuda!!!!

Stawiam na włącznik zespolony ale do elektryka polecam się wybrać!!!

P.S. Witam!!!

Pozdro.

podzielam zdanie kolegów ale lepiej żeby zajżał do niego elektryk

pozdro

Tylko, ze samochod juz byl u elektryka

proponuje sprawdzic przekaźnik od świteł bo najpewniej się wiesza

Witam
Też stawiam na przekaźnik może się klei,tylko trochę dziwne że po wyłączeniu silnika
Cuda dziwy przyrody

Witam,ja bym stawial na wlacznik zespolony, obejrzyj go dokladnie ,poruszaj nim i zobacz czy sie cos dzieje... albo odlacz go i zobacz czy dalej sie swiatla zapalaja (zlacze jest pod kierownica,na laczeniu gornej czesci deski z oslona dolna). jesli sie zapalaja, to pewnie przekaznik a jesli nie, to przelacznik.

W pierwszej kolejności podokręcaj wszystkie złącza masowe
(na pewno jest ich trochę ), a następnym razem napisz co to za model
Pozdro.

to jest carina e 2,0D
złącz masowe zostały sprawdzone
po rozłączeniu złącza od wyłącznika zespolonego i podaniu masy na przekażnik główny dzieje się to samo zapalają się światła mijania i nieda się ich zgasić przekażniki sprawdzone działaja normalnie
dzięki wszystkim za sugestie może wspólnie da się to naprawić
pozdrawiam

Ha ! Tylko które złącza masowe ? Na samym słupku przednim, koło nóg jest ich ze 3szt, a proponuję posprawdzać jeszcze po prawej stronie. Nawet nie wiesz, jak dziwnie jest zrobiona elektryka w naszych Carinkach.
Pozdro.

Poprosimy jeszcze o numer nadowozia.
Coś mi świta, ze wersje z UK miały dodatkowy scalak sterujący światłami - może się cos wiesza.

Pozdrawiam

nadwozie cariny CT190(cbk
dzięki poszperam jeszcze przy tych masach