| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kolargol HF MEMBER Hyundai Pony 1,3 GLS wiadoma rzecz Stolyca | 2005-04-26 21:27:27 Pasek sie slizga. Moze jest do wymiany. Jesli jest dobry to trzeba lekko podsmarowac. Albo mozliwe ze cos bylo robione i musi sie przystosowac do nowych warunkow. U mnie np. po zmianie pompy wodnej piszczal czasami na wolnych obrotach, ale po pewnym czasie przestal i teraz jest ok. |
dakro HF MEMBER Hyundai PONY GLS Chełm | 2005-04-27 08:26:07 Witam
Zgadza się trzeba go albo naciągnąć albo wymienić bo możliwe że już się wysłużył i nie będzie miał regulacji do naciągu. |
Kolargol HF MEMBER Hyundai Pony 1,3 GLS wiadoma rzecz Stolyca | 2005-04-27 14:26:15 Eee tam przesadzasz HIN Mozna lekko podsmarowac, mam tu namysli raczej leciutkie zwilzenie go czyms tlustym, np. gliceryna. Skoro przesmarowuja klocki hamulcowe jak piszcza to paska klinowego nie mozna? Spotkalem sie w warsztacie z takim podejsciem do piszczacego paska klinowego, ale jedynie w przypadkach kiedy piszczy tylko sporadycznie i na krotka chwilke. Jest to takie wyjscie dla leniwych w takich przypadkach jak napisalem. Fakt, moze i nie najwlasciwsze ale bez przesady. Bo ja taki leniuszek jestem
Natomiast oczywiscie najlepszym wyjsciem jest naciagniecie no i koniecznie wymiana jesli juz sie kwalifikuje. |
profil-usunięty HF MEMBER | 2005-04-27 21:16:09 piszczy tylko jak sa za niskie obroty a jaki koszt paska i jak go wyminic ma ktos schemat lub ksiżeke ( wyślijcie mi skana na maila) |
Kolargol HF MEMBER Hyundai Pony 1,3 GLS wiadoma rzecz Stolyca | 2005-04-27 22:56:24 Stary nie wiem czy jest sens sie bawic. Na Shellu, czy w Carmanie zrobia Ci pewnie za 15 zl. Zadzwon i zapytaj, ale nie przewiduje zeby bylo to drozsze. I wiesz ze masz zrobione dobrze, a jak nie to jedziesz z reklamacja i naciagaja od nowa. |
HIN HF MEMBER Stara Toyota Warka | 2005-04-27 23:26:57 Ojjjjj nie wiem... Nie wiem jak shell ale o Carmanie słyszałem sporo złych opinii, typu mieli cos zrobic a przy okazji cos tam popsuli przez nieostrożnaość. nqajpierw spróbuj naciągnąć, jak pisałem. No chyba że widac że pasek jest juz mocno zjechany to wymiana ale nie powinna byc to skomplikowana sprawa; dobrze poogladaj co i jak i sam dojdziesz jak go zmienic.
BTW paski zawsze piszczą na wolnych obrotach no chyba ze moze jest tak juz luzny jak diabli, ale nigdy sie nie spotkałem z niczym trakim. |
profil-usunięty HF MEMBER | 2005-04-28 14:53:51 ale ja mam problem tylko przy niskich obrotach masz kotos schemat naciagania paska |
CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2005-05-07 14:20:31 Co do paska klinowego ostatnio wymienialem w moim kuyku na nowke i skubany tez mi piska na wolnych obrotach juz chama regulowalem chyba z 5x sobrze bylo jakies 10km potem znow piska, juz sie boje go naciagac zeby mi lozyska w pompie i alternatoze po d..e nie dostaly, moze wiecie why nowy pasek piska???
pozdro CzEkCzEk |
zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2005-05-07 17:13:11 może być, jeśli za długo jeżdżony był piszczący. założenie nowego niewiele czasem pomaga. kółeczka się fajnie wyślizgują. są takie spraye antypoślizgowe do pasków. jak nie pomoże to zmiana kółek. |