| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
stasiu F&F MEMBER 125p 73' Łódź | 2005-04-27 22:38:17 taaaaaaaaa, temat dla mnie - mozliwosc jest ale z 12 akumulatorami, 17 alternatorami i bagaznikiem przekaznikow. |
![]() Kwadrat125 F&F Sympatyk Fiat 125p Mielec/Kraków | 2005-04-27 22:39:16 czlowieku czy ty tez chcesz kandydowac na oslepiacza roku...
po pierwsze swiatla xeonowe to specjalna konstrukcja..musza miec spryskiwacze a nie wiem czy w maluchu bedziesz mial cos takiego...po drugie to jest specjalna konstrukcja swiatel ...a po trzecie bedziesz mial problemy na przegladach...reasumujac nie przystepuj do grupy ludzi ktorzy chca z gowna zrobic mercedesa utrudniajac innym zycia na drodze |
Proiss nasty b!tch Olsztyn | 2005-04-27 22:41:06 szperacz helli średnicy 20 cm z transortera wojskowego z holandji , daje bardzo dobry efekt w nocy pory dziennej ![]() |
pavlus (S) Furious Moderator 126p | 125p Kraków | 2005-04-27 23:02:36 Wg kodeksu drogowego i zdrowego rozsądku ksenony muszą mieć układ automatycznego poziomowania a z tego co wiem żaden z kilku oferowanych na rynku zestawów tego nie oferuje czyli montowanie jego jest NIELEGALNE !!
Są oczywiście zestawy renomowanych firm np. HELLA dedykowane do konkretnych pojazdów np. golf 5 ale ceny zaczynają się chyba od 1000 euro. Jeśli stać cie na taki wydatek to ok. Ja polecam Nowe lampy H4 + przekaźniki na kablu prosto z akumulatora + żarówki Philips "+30% światła" i gwarantuje że bedziesz miał lepsze światła od większości aut jeżdżących po naszych drogach w pełni legalnie i za ~100 zł ![]() |
Ostry87 126p '87 i '93, Esco ... Kraków | 2005-04-27 23:14:37 Z tego co pamietam to jeden kaszlaczek miał ksenony. Nie wiem jak to wygladało ze storny technicznej. Ale nie możesz mieć ksenonów bez systemu poziomowania bo oślepisz wszystkich. Za duży wydatek jak na malucha. Nie wiem, ale raczej normalny leflektor z wypolerowanym szkłem nie wytrzyma temperatury. Musisz miec homologacje na CAŁY SYSTEM ksenonów żebyś mógł mieć je legalnie. Lepiej zainwestować w pożądne H4. |
Arti1985 Fiat 126p Dąbrowa Górnicza | 2005-04-27 23:20:21 THX dzieki temu juz sie cos nauczylem :d |
Roli666 Bestyja Cz-wa | 2005-04-28 01:11:05 W nas w Cz-wie jeździ jeden kaszel z lampami xenonowymi ale nie znam kolesia, podobno ten maluszek był opisywany w jednym z wydań "GT", jak dobrze pamietam kolor tego auta to fiolet lub coś a'la fiolet. |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-04-28 02:05:53 Przede wszystkim xenony muszą mieć układ samopoziomowania i oczyszczania (wysokociśnieniowe spryskiwacze) i tak jak pisał Kosa gładkie szkła przed projektorem (zero optyki bo ta jest już w soczewce). Bi(?)xenony można zaadoptować np. z jakiej nowej beemki - w takiej wewnętrzne światła są już w zasadzie tylko elementem stylistycznym (tradycja zobowiązuje ) i ewentualnie można nimi mrugnąć do kogoś (zwykły halogen). Właściwie "długie" uzyskiwane są poprzez przestawienie odbłyśnika w reflektorze świateł mijania (xenon). Dobrze że koledzy zdążyli Cie już wyleczyć z tego pomysłu przybliżając koszty.
Ja z kolei planuje zapodac do Kanta xenony z "piątki" (e-39). Mam parke z rozbitka (popękana "szyba" zewnętrzna) z "kocimi oczami" i tylko jeden mały proble: nie bede przecież montował xenonów bo żarówki droższe od Kanta są . I tu moje pytanie do mądrzejszych ode mnie (o co chyba nie trudno ) - czy jak podłoże halogen pod soczewke od xenona to będzie to dawać jakiś w miare normalny snop światła |
wuszy 126P Two in one Rybnik | 2005-04-28 10:07:42 malacz z xenonami??? był w GT filetowy z beemki nie napisali czy układ pozycjonowania jes tam zainstalowany a rozwiązania są conajmniej dwa :
1. drążki połączone z przednimi zachaczami 2. żyroskopowy układ pozycjonowania były tam polerowane szkła lefrektorów jeśli chcesz uzyskać tak mocny snop światła że będziesz miał wrażenie że wskakujesz w nadświetlną, to polecam rozwiązanie arcziego 4x130 Watt halogen na zdeżaku + 100/130 W H4 w światłach
taka "elektrownia" sprawi że mimo najgłośniejszego wydechu najpierw cię zobaczą a dopiero potem usłuszą.... a zobaczą napewno nas w pierwszy dzień zobaczyła policja którą niefortunnie oślepiliśmy na terenie bardzo zabudowanym na tyle skutecznie że policjant miał problem z odczytaniem nazwiska arcziego z prawka a mandat zaczoł się od 400 zł a skończył na 30 ja mam stare H4 i przyznam że rozumiem tych z elektrownią na zdeżaku mój osobisty faworyt miał łącznie z normalnymi światłami 10 żródeł światła!
Race_D a z tymi soczewkami to najlepiej wypubować inaczej się nie przekonasz czy cię to zadowala czy nie, ale pamiętaj że H4 mają góre bańki pokrytą farbą i światło jed kierowane na boki czyli na odblask leflrktora, możesz ustawić H4 pod kątem 90 stopni do soczewki i używać włukna do świateł "dułgich" kture ma odblask , pozdro... |
Ostry87 126p '87 i '93, Esco ... Kraków | 2005-04-28 20:51:15 Znalazłem kaszla z ksenonami
maluszek z ksenonami |
Arti1985 Fiat 126p Dąbrowa Górnicza | 2005-04-28 20:56:52
jak by byl to produkt seryjny by poszedl jak swierze buleczki ![]() |
Ostry87 126p '87 i '93, Esco ... Kraków | 2005-04-28 21:08:00 Wiem jest po prostu piękny Ale z tego co wiem to został sprzedany.
Strona Septica Tutaj masz wszystkie jego wytwory w tym kaszlaczek |
Lo3eK F&F Sympatyk Był Stalowa Wola | 2005-04-28 22:57:20 |
![]() Yerrusek Fiat 126p / Fiat Pal ... Wyszków | 2005-04-29 12:09:25 a po co ksenony montować
popraw to co masz
a jeśli to będzie za mało
TO ZMIEŃ BRYKĘ - która ma ksenowy ![]() |