MotoNews.pl

Matador vs Barum

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko do użytkowników opon (tych co mieli lub coś słyszeli coś na ich temat)
-Matador MP41 -162 zł
-Barum bravuiris -149 zł
ponieważ poszukiwania używanych oponek nie przyniosły pożądanego skutku podjąłem decyzję zakupu nowych (oczywiście za min. kaskę)
Proszę o jekiekolwiek opinie - ewentualnie porady dotyczące ww modeli.

słyszałem że czesto kupują barum ale to tylko jakieś słuchy niewiem czy słuszne.

Ja polecam MABOR ... troche lepsza opona od BARUM wychodzaca z tej samej fabryki

Ja mam barumki i jak narazie nie narzekam. Jezdze 3ci miesiac. Jak dla mnie sa w miare ciche trzymaja sie ok na suchej jak i mokrej nawierzchni. Ja nie narzekam. No i co nowe to nie uzywaki.

Nie ma to jak YOKOHAMA SP-501 lepszej opony letniej niema i niebędzie ... Wcześniej miałem Barum Bravuris też nienarzekałem i Polecam je...

Cytat:
2005-04-28 19:45:44, NoSeK pisze:
Ja polecam MABOR ... troche lepsza opona od BARUM wychodzaca z tej samej fabryki

A ile dałeś za te oponki bo muszę się przyznać że pieniądze to główny czynnik jakim się kieruję !!

A i jeszcze jedno nikt nie słyszał (nie spotkał jakiegoś użytkownika) oponek MATADOR MP41 ?? Jak wypadają w porównaniu do Barumek

[ wiadomość edytowana przez: mkosh dnia 2005-04-28 22:47:01 ]

sprawdź na tu i poczytaj opinie użytkowników

[ wiadomość edytowana przez: mss dnia 2005-04-28 22:46:25 ]

No to w opiniach użytkownicy pojechali Matadory a Barumki wypadły nawet nieźle oczywiście nie obyło się bez negatywnych opini .

Zobacz tutaj Baloon z tego co pamietam ceny byly przystepne i przesylka gratis.

Cytat:
2005-04-28 23:04:11, Deny pisze:
Zobacz tutaj Baloon z tego co pamietam ceny byly przystepne i przesylka gratis.

Na opony.com są w lepszej cenie no ale jeszcze się zastanawiam co zrobię !!!

W testach robionych przez AutoBild zdecydowanie lepiej wypadają Barumy - zdecydowanie lepiej również od wielu droższych oponek.

Jeżdże na Matadorach (na takich kupiłem auto), jak dla mnie OK tylko ciut za głośne. Gdybym miał wybierać zdecydowałbym się na Barumki. Znajomi mekanicy wyrażali się na ich temat b. dobrze, no i rzeczywiście w testach wypadają ok, szczególnie stosunek jakości do ceny. Mój ojciec jeździł na kilku kompletach Barumek od kąd ma Skode(14 lat) i nigdy nie myślał o innych oponkach.