MotoNews.pl
9 Spawanie ZNALu albo inne sposoby ratowania go (94118/27)

Spawanie ZNALu albo inne sposoby ratowania go

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam sobie lusterko. Stare takie fajne Stopka jest ze ZnAl-u. Jakis palant wywiercil w niej kilka dziur i teraz pasowalo by sie tego jakos pozbyc (dziur, nie lusterka ) i ladznie pochromowac. Tylko pytanie jest takie: gdzie to zrobic? Czy da sie to wogole załatac w jakis sposob? Wszelkie sugestie mile widzane i wogole poprosze

Cytat:
2005-04-29 00:29:26, Julo_ pisze:
Mam sobie lusterko. Stare takie fajne Stopka jest ze ZnAl-u. Jakis palant wywiercil w niej kilka dziur i teraz pasowalo by sie tego jakos pozbyc (dziur, nie lusterka ) i ladznie pochromowac. Tylko pytanie jest takie: gdzie to zrobic? Czy da sie to wogole załatac w jakis sposob? Wszelkie sugestie mile widzane i wogole poprosze

z tego co wiem to znalu sie raczej nie spawa. ale moge sie mylić tak tylko słyszalem

witam
Jezeli jest ono rozbieralne (szkło od obudowy) to wypełnij od wewnątrz te dziury zywicą epoksydową a od zewnątrz daj cynę i wyszlifuj dokładnie nierówności drobniutkim papierem ściernym i na końcu daj do galwanizeri a będzie wyglądać jak nóweczka

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Szklo i obudowa lustra sa spoko. tzn. lusro nie, ae meta jest super i jego nie trzeba ruszac. stopka jest fatalna. Wszystko jest juz rozebrane w drobny mak. starego chromu tez juz nie ma wogole, wszystko gotowe do kombinowania

Cytat:
2005-04-29 00:29:26, Julo_ pisze:

A nie byłoby najprościej nagwintować tych otworów , wkręcić w nie śruby , odciąć to co wystaje , lekko zaklepać i wyszlifować ?

Cytat:
2005-04-29 08:35:37, BIAŁY pisze:
(ciach) wypełnij od wewnątrz te dziury zywicą epoksydową a od zewnątrz daj cynę (ciach)

sugerujesz pokrywanie cyną żywicy epoksydowej czy może stopu aluminium? nie wiem czy ten stop da się cyną pobielić (jeśli już to pomocna będzie "woda lutownicza" czyli wodny roztwór chlorku cynku - ostrożnie, bo lubi wyżerać dziury w ubraniu), ale z żywicą napewno się to nie uda...

Schab: myslalem o tym, ale boje sie ze w pewnym momencie sruba powie "ja se odkrecam" i wywali mi dziurew znwu w nowym chromie...

Cytat:
2005-04-29 16:19:00, Julo_ pisze:
Schab: myslalem o tym, ale boje sie ze w pewnym momencie sruba powie "ja se odkrecam" i wywali mi dziurew znwu w nowym chromie...

to wkręc dobrze odtluszczone srubki na poxipoli zalep je od spodu jego dodatkową warstwą...