Nieodpala 1.6 Gle 94 rok

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wymieniłem pompe paliwa i zaczął palić, mam instalacje gazową na której nigdy niepalił na zimnym silniku. Wracając do domu aotko zdechło. Wymieniłem kable. zielony kabelek łaczący aparat zapłonowy z modułem, świece, kopułke. Autko niepali dalej co jest grane? Najlepsze że z cewki daje napięcie na głowny kabel później ten prąd gdzieś się gubi i niepodaje na 1 i 4 gar więc kupiłem znów nowe kable i nic. Powiedzcie co to może być? dlaczego niedaje prądu na te dwa gary? czy jak podaje przez cewke prąd to mam rozumieć że moduł i cewka dobra jest ? czy moduł ma coś do tego ale wątpie niepali mi autko ani na gazie ani na benzynie. Co to czy ktoś tak miał moduł mam z jednym wejściem i z jednym wyjściem może aparat zapłonowy ? a jeśli tak to co z nim. Mam prośbe ile kosztuje aparat zap[łonowy, ile moduł i ile cewka i gdzie mam szukać bo się poddaje Marcin Radecki#227 PTK z góry dzięki jak coś to prosiłbym tez o esemska z bramki na 502 604 395 aktualnie jestem w pracy narazie a więc juz nic wiecej nienapisze

Sprawdź cewkę w aparacie zapłonowym i kopułkę rozdzielacza.

Cytat:
2005-04-30 18:56:27, MichalSW pisze:
Sprawdź cewkę w aparacie zapłonowym .

powinna miec 1300 Ohmow

A co jeśli niema do wymiany i czy ona jest winna chodzi wam o tą dużą cewke czy o cos innego bo jestem zielony w mechanice. A i jeszcze jedno kopułke wymieniłem z tydzień temu a palec rodzielacza może mieć coś do tego ? A i jeszcze jedno podaje napiecie ale tylko na dwa kable mówicice że może byc to cewka czy jest jeszcze jakać cewka w aparacie zapłonowym ????? Ile kosztuje aparat zapłonowy ? Jest może ktoś z Lubina ? Nara dzięki z góry.

Jest cewka w aparacie zapłonowym. Nowy aparat zapłonowy to wydatek rzędu 250-300 zł za nowy. W uzywki bym się nie bawił, bo nie wiadomo co się kupi.

Moduł zapłonowy to koszt około 50-60 złotych. Cewka (ta główna, nie przy aparacie) nie jestem pewien, ale chyba w granicach 100 złotych.

Kiedy wymieniałeś świece? Bo rozumiem, że to że nie podaje Ci prądu na I i IV gar sprawdzałeś z inną świecą niż te co na samochodzie? (Np. przez zapięcie kabla WN na inną świeczkę leżącą luzem na bloku i patrzyłeś czy przy kręceniu jest iskra?)

Co do palca rozdzielacza nie jestem pewien czy może mieć w tym przypadku wpływ, ale koszt jego jest niewielki (kilkanaście złotych chyba). Wiem też, że jest przy rozdzielaczu zapłonu kondensator... ale to groszowa sprawa.

Nic więcej mi nie przychodzi w tej chwili do głowy...

Cytat:
2005-04-30 21:53:04, MichalSW pisze:
Jest cewka w aparacie zapłonowym. Nowy aparat zapłonowy to wydatek rzędu 250-300 zł za nowy. W uzywki bym się nie bawił, bo nie wiadomo co się kupi.

Jak się go dostanie bo ja miałem duży problem. Skądś mi specjalnie ściągali.