MotoNews.pl
11 Centralny zamek w Accencie (94370/89)

Centralny zamek w Accencie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie, gdzie w Accencie (95) znajduje sie sterownik centralnego zamka. Przestal mi dzialac central i musze zlokalizowac usterke.

Zakladajac ze centralny masz oryginalny to sterownik powinien byc pod oslona plastikowa ktora ma drzwiczki do bezpiecznikow, znajduje sie to po lewej stronie kierowcy kolo nog, tzrena zdemontowac ta oslona i tam powinna byc cala pajeczynka. Jesli centralny byl zakladany prywatnie w jakiejs tam firmie to sterownik moze byc wszedzie, najszesciej chowaja takie rzeczy za zegarami, ale tak naparwde to moze byc schowany ten sterownik wszedzie. Ja ci napisalem tam gdzie ja mam tak ze zobacz w to miejsce, powodzenia.

Centralny mam zamontowany fabrycznie . Mam wiec nadzieje ze tam go znajde. Jutro zabieram sie za sprawdzanie.
Dzieki za pomoc

czy każdy accent (rocznik 95) ma seryjny centralny? bo jak patrze to wszytskie maja a w moim go brak lub poprostu nie działa

Ja miałem seryjny central i sterownik był zamonotowany w przednich drzwiach od strony kierowcy.Tez rocznik 95
Pozdrawiam

Z tego co juz wiem to kazdy model z 95 roku mial seryjnie centralny. U mnie sie okazalo ze styki przy zamku kierowcy nie kontaktowaly (samochod dlugo stal nieuzywany) i przy otwieraniu nie uruchamialy centralki. Przez przypadek zaczal dzialac kiedy kilka razy energicznie otwieralem i zamykalem ciagnac za blokade od drzwi kierowcy. Nagle zaskoczyl

Ja mam ACC z roku 95 i nie wydaje mi sie żeby on miał centralke, chociażżż zamki dziwnie trudno działąją. Wiecie może czy faktycznie kazdy acc z 95 mial centralke ? Moj to wersja kanadyjska

Proponuje poswiecic jedno popoludnie i zdjac tapicerke z drzwi np kierowcy. Zaraz sie okaze czy jest silownik do zamka.

W każdym hyundai jaki spotkałem sterownik centralnego zamka jest to zielonoczarne pudełko na wzór siłownika zamontowany w przednich dzrwiach kierowcy. Ida tam 4 przewody 2 niebieskie - jest to sygnał na reszte drzwi i najczesciej czerwononiebieski i czarny jest to zasilanie +12V.
Pozdrawiam
Damian K

Sorki ze sie powtarzam ale tez mam acc golasa ale zalozylem centralny dosyc latwo i tanio(40zl 2 drzwi, 70 zl 4 drzwi ).Czas montazu ok 5 godz , trudnosc to jedynie zciagnac maskownice z drzwi zeby jej nie polamac reszta dosyc prosta i bezbolesna jest duzo miejsca zeby silowniki zamontowac latwiej niz w innych autach .Potrzebne sa 2 silowniki master 12 zl kazdy i 2 slave 10 zl kazdy centralka 20 zl .LINK http://www.fiatuno.pl/fiatuno,1,67.html tu znajdziecie podłaczenia schematy itp .pochwa(lony)

Mam central na pilota i jest ok ale otwierając przez zamek w drzwiach otwierają się tylko te które otwieram drugie zamknięte.Druga strona to samo? Centralny z tego co wiem fabryczny auto kupione w salonie w Niemczech w 95r Accent 3d.A jak jest u was?

Cytat:
2005-05-25 15:50:04, pmann pisze:
Z tego co juz wiem to kazdy model z 95 roku mial seryjnie centralny.

Na pewno nie miały wszystkie z tego roku - ja mam ten rocznik i muisiałem sam zakładać, ale sprawę miałem ułatwioną bo cała instalacja była fabrycznie położona - tylko zamontować siłowniki i moduł i jest OK.

MISTER