Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Yoshi81 523I Łódź | 2005-05-01 17:42:18 Ile zapłacimy za:
a.szpachlę b.hamerajt bądz inny podkład c.cortanin zdaje się 8zł[u mnie w polmozbycie tyle kosztuje] ![]() ![]() |
![]() Golden_Flyer BMW 116 Gdańsk | 2005-05-02 13:04:48 Szpachla uniwersalna (np. Novol) - ok. 10zł
Hammerait wg mnie do niczego się nie nadaje, a juz na pewne nie do malowania nadwozia. Proponuję unikor albo corr-active (ok. 10zł/0,5l). No i pod sam lakier też przydałby się jakiś podkład, najlepiej od tego samego producenta co lakier, aby się jedno z drugim nie warzyło. Z cortaninem też bym uważał - o ile z rdzą sie dobre wiąże, to położony na czystą balchę lubi po pewnym czasie od niej odpadać. Dobry jest RC 900 firmy Dinitrol, ale dość drogi - ok. 40zł za puszkę 400ml (aerozol). Można spróbować też brunox'a (9zł za malutki pojemniczek i kilkanaście za spray; spray jest raczej do bani, kiepsko rozpyla). P.S. Na pewno nie kładłbym szpachli na rdzę albo na oczyszczoną niezagruntowaną blachę - wg mnie szkoda czasu na takie zabiegi, bo rudy i tak zaraz znowu wyjdzie. |
-SerU- Fiat 131 Wroclaw/Maidstone | 2005-05-03 10:41:50 Przede wszystkim to musicie drabinkę zdjąć bo one najczęściej rdzewieją od środka i zrobienie tego tylko z zewnątrz na niewiele się zda-po miesiącu znów wyjdzie.
Oczyścić z rdzy całą (ew.wypiaskować), jeśli są wżery w metalu to zaszpachlować, trysnąć podkładem antykorozyjnym, lakier+klar i nic więcej. Od wewnątrz całą drabinkę zabezpieczcie jakimś gumosyfem i będzie git. |
![]() Yoshi81 523I Łódź | 2005-05-03 23:55:38 drabinkę t.z.n tą listwę t.z.n nosek ![]() ![]() Jak się to zdejmuje ![]() ![]() Jak polecasz to oczyścić ![]() ![]() |
-SerU- Fiat 131 Wroclaw/Maidstone | 2005-05-04 07:27:02 Żeby zdjąć drabinkę (tą listwę pod światłami w Caro) trzeba się trochę narobić-zdjąć grill i lampy i ją po prostu odkręcić.
Co do czyszczenia to albo druciakiem na wiertarce albo prepearatem do zmywania starych powłok lakierniczych-kupisz to w każdym markecie budowlanym. |