Spalanie na gazie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam omegę 2,4 ,pali jak "smok".Raz 17, raz 22 litry gazu.Zamontowałem komp. gazowy-nic,żadnych zmian.Z komp. czy i bez pali jak chce.Niemogę sobie z tym poradzić.Silnik po remoncie,skrzynia też,sonda sprawna a auto pali ile chce.Zmieniałem reduktory,i żadnych zmian.Może ktoś zna ten temat?Poradzi coś?Bo jazda na gazie to prawie jak na benzynie.

Zmień ustawiacza.

a tak z ciekawosci w jakich warunkach to spalanie a jak palila ci na benzynce? ja mam 2500 i w miescie pali mi do 20 ale rura a na trasie ok 14 .jak liczysz ze bedzie ci tak duzy samochod z takim silnikiem palil 10 to jestes niepoprawnym optymista .pozdrowionka

w moim C20NE średnie spalanie wychodzi 15l i jest to normalna jazda, minimalne kiedyś mojemu strszemu udało sie osiągnać 12l

pozdrawiam

Witaj OMEGAFAN!!!Tu niechodzi 15 l.Gdyby palił tyle,a powinien niewięcej byłoby o.k.Ale on raz 15 raz 17 a nawet22.Więc tu jest pies pogrzebany!Miałem przedtem ome kombi 2,0 i paliła od12do 14l.To 2,4 powinna niewięcej niż 15l.Raptem 10 koni więcej.
A żeby było śmieszniej to ja zajmuje się zawodowo montażem inst. gaz. w autach.Klijentom sam. robię o.k. a sobie niepotrafie poradzić.
pozdr.

Cytat:
A żeby było śmieszniej to ja zajmuje się zawodowo montażem inst. gaz. w autach.Klijentom sam. robię o.k. a sobie niepotrafie poradzić. pozdr.

hehe tak to jest że najtrudiej zrobic u siebie.
Jeśli jesteś montażystą to mam ptanko z innej beczki, czy jest różnica w dynamice auta zauważalna bo zmiane śruby na jakiś omputerek z silniczkiem krokowym?

SebaE!Tak zwany komputerek wale niepolepsza warunków jazdy na gazie.Wrecz czasami zależnie od ustawień,bo robi się to z kompa, ogranicza jazdę.Chodzi tu tylko o ekologię.
pozdr.

Cytat:
2005-05-07 16:52:12, abigaz pisze:
SebaE!Tak zwany komputerek wale niepolepsza warunków jazdy na gazie.Wrecz czasami zależnie od ustawień,bo robi się to z kompa, ogranicza jazdę.Chodzi tu tylko o ekologię. pozdr.

A spalanie potrafi obniżyc w porównaniu ze śruba? Mówie tu o jakimś lepszym powiedzmy komputerku.

SebaE,może sie obniżyć, aczkolwiek niezawsze się to sprawdza.Jeżeli spełnione są pewne warunki tj. dobre świece(NGK),przewody wys. napięcia,kopółka i palec w aparacie zapłonowyn,jeżeli w aucie sie znajduje, filtr powietrza wymieniony.
pozdr.