MotoNews.pl
5 Rozruszniki w DF-ach... (94414/27)

Rozruszniki w DF-ach...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
...mam pytanie od calkowitego (no prawie ) nieznawcy tematu Czy rozruszniki montowane w DF-ach roznily sie obudowa? Bo w moim fiaciku z 76 roku rozrusznik jest w porzadku, ale dostalem gratisem rozrusznik z nowszego i za bardzo nie widzi mi sie, zeby sie u mnie zmiescil

No to przymierz a nie dziwnie się pytasz

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

No wlasnie przymierzalem i nie pasuje... Dostalem go od osoby, ktora twierdzila, ze to do DF'a... I tak wyglada, ale ma troche inaczej uksztaltowana obudowe i sie nie miesci. Stad moje pytanie, czy w Fiatach byly rozne rozruszniki? Bo chcialem sie upewnic, czy to napewno od DF'a.

Cytat:
2005-05-01 19:16:27, DontWorryBeHappy pisze:
No wlasnie przymierzalem i nie pasuje... Dostalem go od osoby, ktora twierdzila, ze to do DF'a... I tak wyglada, ale ma troche inaczej uksztaltowana obudowe i sie nie miesci. Stad moje pytanie, czy w Fiatach byly rozne rozruszniki? Bo chcialem sie upewnic, czy to napewno od DF'a.

Stare rozruszniki do fiata gdzie portki przechodziły przez fartuch błotnika miały automat poziomo. Nowsze z kolektorem PN miały rozrusznik PN czyli automat pionowo. Podstawowa różnica była w odlewie główki. Reszta dawała się przemontować. Jeśli zmienisz wydech to zmieniasz i rozrusznik.

Cytat:
2005-05-02 11:59:50, JerryP pisze:
Stare rozruszniki do fiata gdzie portki przechodziły przez fartuch błotnika miały automat poziomo. Nowsze z kolektorem PN miały rozrusznik PN czyli automat pionowo. Podstawowa różnica była w odlewie główki. Reszta dawała się przemontować. Jeśli zmienisz wydech to zmieniasz i rozrusznik.

Jerry, a czy nie moze do Fiata przy oryginalnym wydechu zainstalować rozrusznika od PN-a? (odwrotnie nie ma na to miejsca, ale czy taka wersja by sie nie zmieściła?)

Cytat:
2005-05-02 13:39:32, robreg pisze:
Jerry, a czy nie moze do Fiata przy oryginalnym wydechu zainstalować rozrusznika od PN-a? (odwrotnie nie ma na to miejsca, ale czy taka wersja by sie nie zmieściła?)

No wlasnie sie nie da Rozrusznik wchodzi w konflikt z kolektorem wydechowym

Cytat:
2005-05-02 19:50:00, DontWorryBeHappy pisze:
No wlasnie sie nie da Rozrusznik wchodzi w konflikt z kolektorem wydechowym

otóż to kolektor fiatowski jest za nisko więc brak miejsca na górny automat.