| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mariogr HF MEMBER Hyundai Lantra Świnoujście | 2005-05-03 15:06:17 sprawdź czujnik który załącza wentylator, a jak wygląda sprawa temp. silnika - nie jest przekroczona ? Ewentualnie zdemontuj chłodnice i ją wypłucz z osadów - są do tego specjalne płyny. Raczej stawiam na zanieczyszczoną chłodnice. |
acce HF MEMBER Hyundai Coupe & Accent Krotoszyn | 2005-05-04 02:24:25 Witam !!!!
Ja mam Coupe I rocznik 99 z silniczkiem 2.0 16V i mam dokładnie to samo.Wentylator włącza się bardzo często.Chłodnica jest czysta,wszystko było czyszczone i jest to samo.Powolna jazda po mieście i wentylator zaraz się włącza.Zgaszę auto na 10 min,włączam stacyjkę wentylator się załącza.Myślę że to dlatego że podczas postoju temp rośnie i dla bezpieczeństwa się załącza żeby schłodzić calość.U kuzyna w Vectrze 2,5 V6 wentylator włacza się nawet po wyjściu i zamknięciu auta i chodzi przez jakiś czas żeby wychłodzić wszystko.Więc myslę że to jest ok,przynajmniej mam taką nadzieję.Może ten silnik tak po prostu już ma.Pozdrawiam |
bombel HF MEMBER accent 1.5 1999r. !!!!!! | 2005-05-04 09:37:56 Ogromne dzieki za ta wypowiedz
bo juz sie martwilem ze cos nie tak z moim Coupe nie ma jak pomoc klubowiczow Pozdrawiam |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-05-04 20:27:58 Silniki bardziej wysilone wymagają niestety częściej ingerencji wentylatora , załączenie się wentylatora i rozłączenie to dobry objaw, przynajmniej dzięki temu wiadomo że temperatura została unormowana... |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-05-05 10:12:09 dodam tylko ze mam to samo u siebie w coupe i przy okazji dłubania sprawdże sobie termostat tak na wszelki wypadek czy aby sie otwiera do końca ![]() |