MotoNews.pl

Pomocy , dziwne cykanie w silniku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam , jestem tu nowy, kupilem niedawno bmw e34 520i z roku 92. mianowicie mam maly problem i nie wiem czy to cos powaznego czy tak moze byc. czasami przy odpalaniu slysze dziwny dzwiek, jakby klepal zawor, jest tak takze jak ja dobrze rozgrzeje, moj znajomy mial tez ten model bmw z takim jak moj 24 zaworowym silnikiem(150 ps) i tez byly takowe dzwieki po nagrzaniu, prosze o pomoc,moze ktos wie co to jest.

Prawdopodobnie są to uszkodzone hydrauliczne popychacze zaworów.

dzieki, a jaki to koszt tego moze byc?

czesc

1 zawór hydrauliczny do silnika 1.6 M-40 od 50 zł wzwyż
więc do ciebie może kosztować coś kolo 70 za sztuke oczywiscie

pozdrawiam

A jak wynika z prostego rachunku matematycznego 70zlx24=1680

Hm... własnie! To dziwne cykanie... odziedziczyłam dość leciwą bmw (na którą czekałam ladnych pare lat ) i ona sobie własnie tak cyka. Czy musze wymieniać to co kolega wyżej, żeby znowu tak słodko mruczała jak kiedyś?

Cytat:
2005-05-04 18:43:44, bemOLKA pisze:
Hm... własnie! To dziwne cykanie... odziedziczyłam dość leciwą bmw (na którą czekałam ladnych pare lat ) i ona sobie własnie tak cyka. Czy musze wymieniać to co kolega wyżej, żeby znowu tak słodko mruczała jak kiedyś?

Nie obrażaj beemek Masz 1991 rok, wiec nie pisz ze jest leciwa! Co do cykanie to chyba jednak problem. Ale na początek wymień po prostu olej i zrób to w warsztacie w którym wysysają resztki - powinni mieć odpowiedni sprzęt!

ta.. widzę, że ja i moja 'staruszka' jesteśmy warte siebie, skarbokna bez dnia.
Fajnie, że tu trafiłam piersze słysze wysysają resztki... taka technika.. a ja nadal nie wiem gdzie sie oleju nalewa.. hueh! Ale ostatnio doszłam do tego gdzie jest zbiorniczek od spryskiwaczy i sama zmieniłam wycieraczki Kto wie może się tu jeszcze czegoś od was nauczę

Cytat:
2005-05-04 21:15:03, bemOLKA pisze:
ta.. widzę, że ja i moja 'staruszka' jesteśmy warte siebie, skarbokna bez dnia. Fajnie, że tu trafiłam piersze słysze wysysają resztki... taka technika.. a ja nadal nie wiem gdzie sie oleju nalewa.. hueh! Ale ostatnio doszłam do tego gdzie jest zbiorniczek od spryskiwaczy i sama zmieniłam wycieraczki Kto wie może się tu jeszcze czegoś od was nauczę

Najwięcej można się nauczyć na zlotach

jeszcze tydzien temu też mi cykało , wszyscy chcieli mi wymieniać wszystkie szklanki , uparłem sie kupiłem tylko jedną za 80 pln i zabrałem sie do pracy , najpierw na pracującym silniku specjalnie przerobionymi słuchawkami lekarskimi obsłuchałem na którym cylindrze najgłośniej słychać , u mnie był to czwarty , dzięki temu nie musiałem wogóle rozbierać wałka wystarczyło go poluzować i jak sie lekko unióśł do gury wyjołem obydwie szklanki sugmiarka porównałem z nowym obydwa ssący i wydechowy wymieniłem ssący i cykania nie ma --- ale polecam kupić sobie przynajmniej dwie . W sumie robota zajeła mi ok 2-3 godzin . no i oczywiście polecam od razu kupic uszczelkę po dekiel ja zapomniałem ale już nie cyka