| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-02-21 17:16:49 Ja mam instalację LANDI i jest to moim zdaniem obecnie chyba najgorsza instalacja - mam z nią same problemy i wykonana jest strasznie niechlujnie...
Faktem jednak jest to że była robiona u mnie w 1996 roku... |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2003-02-21 18:20:10 Lukasz, nie strasz kolegi, przeciez sam niedawno pisales jak swietnie dziala tylko ze ja zaniedbales. |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-02-21 18:41:08 Tak poza tematem to mam zagazowany samochód od samego początku, ale nienawidzę jazdy na gazie !!!
Fakt że jest to bardzo oszczędne i to jest jedyny plus który sobie cenię, ale kiedy przełączam sobie na benzynkę, czuje się takim wolnym człowiekiem! Samochód chodzi zupełeni inaczej - dopiero wtedy taką jazdę można nazwać jazdą - bo na gazie to można usnąć za kierownicą... z samochodu robi się taxówka... Coraz częśćiej się przyłapuję na tym że przełączam na benzynkę - zaczyna się z tego robić uzależnienie lub zły nawyk - jak kto woli... |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-02-21 21:06:40 Nie no teraz facet pomyśli ze LANDI to szmelc a to nieprawda prawda jest taka że parowniki Landi to jedne z najleprzych sam przeciwiczyłem różne ale landi jest najleprzy nalerzy tu chyba dodoać że łukasz narzeka ale bryka już 200tyś km na gazie zrobiłą... |
Grzegorz TOYOTA Corolla E16 Katowice | 2003-02-21 21:14:43 Bliski mi temat Właśnie w zeszłym tygodniu zagazowałem esperaka, tylko i wyłącznie ze względów finansowych Zdecydowałem się (po przeczytaniu zakładki Gazz Za całość ze zbiornikiem 45l w kole zapłaciłem 2200 PLN Narazie nie mogę nic powiedzieć na temat użytkowanie ale cena paliwa mnie zadowala GG |
Grzegorz TOYOTA Corolla E16 Katowice | 2003-02-21 21:14:49 Bliski mi temat Właśnie w zeszłym tygodniu zagazowałem esperaka, tylko i wyłącznie ze względów finansowych Zdecydowałem się (po przeczytaniu zakładki Gazz Za całość ze zbiornikiem 45l w kole zapłaciłem 2200 PLN Narazie nie mogę nic powiedzieć na temat użytkowanie ale cena paliwa mnie zadowala GG |
Taurus Konin | 2003-02-24 08:34:52 CZyli o BRC nic się nie dowiem a landi to prawie kiszka? To jaką instalację polecacie może składaka: Parownik Landi coś tam BRC itd Nie ma kogoś od BRC |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2003-02-24 19:57:00 Mam Tartarini /już drugie autko z taką instalką/...doświadczenia z tą instalacją od 1997 r. i nie mogę powiedzieć jednego złego słówka!! W moim przypadku isntalki były /i jest!/absolutnie niezawodne/a, co do dynamiki, osiągów i wrażeń jazdy na gazie...niejdnemu znajomemu szczęka opadła jak się dowiedział po przejażdżce ze mną, że to gazik tak nas kręcił...Ciągle mam niepdarte wrażenie, że na gazie auto jest "lepsze" niż na petrolku...oczywiście wypowiadam się tylko co do aut którymi ja jeździłem! /Nexia 1,5 8V i teraz Esperaczek 1,8/. NA PODSTAWIE MOICH DOŚWIADCZEŃ BARDZO POLECĘ TARTARINI.Pozdrowionka z Katowic! |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2003-02-24 20:01:32 Ja kupiłem Espero z zainstalowanym już Elpi gazem - jak na razie bardzo negatywnie, miałem Landi w Polonezie i był dużo lepszy. |
Dariusz Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2003-02-25 10:36:15 Ja mam parownik , chyba, Landi - wg gazownika jest zbyt skomplikowany w srodku i dlatego czesto nie wytrzymuje dlugo (u mnie ok.100.000km), podobno najlepsze sa najprostsze .
No, ale tu sie klania drugi element - sterowanie silnikiem krokowym na doplywie gazowego LPG do kolektora dolotowego . Ja mam POLGAS PL601 (podobno ok.160zł i podobno zbyt tani i zbyt wolny w sterowaniu do mojego auta) . Z tego co wiem, tego elektronicznego sterowania nie musi wcale byc, parownik robi za taki gaznik, ktory w zaleznosci od podcisnienia w kolektorze dolot. dostarcza tyle ile trzeba . Sadze jednak, ze instalacja, ktora nie jest sterowana sonda Lambda , nigdy nie bedzie dobra instalacja . |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-02-28 22:41:01 Co prawda mam silnik 1.5 ale jest zagazowany instalacją z mieszadłem BRC. Insalacja kosztowała mnie 1600pln z butlą toroidalną, przejechałem już 10tyś przez niecałe 3miesiące bez jakichkolwiek problemów nie wspominając o kilku wystrzałach(wina gawnianego gazu). Spadek mocy jest zauważalny ale nie drastycznie. Spalanie w trasie od 8 do 10l w zależności od gazu i oczywiście od temperatury (Podlaskie - duże mrozy). Ogólnie jestem zadowolony.
Pozdrowienia Vajta |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-02-28 22:41:08 Co prawda mam silnik 1.5 ale jest zagazowany instalacją z mieszadłem BRC. Insalacja kosztowała mnie 1600pln z butlą toroidalną, przejechałem już 10tyś przez niecałe 3miesiące bez jakichkolwiek problemów nie wspominając o kilku wystrzałach(wina gawnianego gazu). Spadek mocy jest zauważalny ale nie drastycznie. Spalanie w trasie od 8 do 10l w zależności od gazu i oczywiście od temperatury (Podlaskie - duże mrozy). Ogólnie jestem zadowolony.
Pozdrowienia Vajta |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-03-01 11:09:21 to i ja się dorzucę , mam instalację bedini montowaną na gwarancji samochodu przy przebiegu 7600km. teraz mam przejechane coś koło 115kkm i jakieś 20kkm temu robiłem pierwszy i jedyny przegląd instalki, wymienili mi membranę która po 90kkm była już sztywna. Samochód chodzi dobrze, rakietą nie jest ale i nigdy też nie był. Nie rajcuje mnie że civic 1.4 i inne podobne samochody zostają w tyle bo to żadne wyzwanie. Ale mam pełną satysfakcję jak na statoilu ja za 70 zeta tankuję do pełna a gość w GSI obok ciuła 50zeta by dojechać do domu :) przy czym na puławskiej nie dostaje od niego tak bardzo w kość I o to tu chodzi w wyścigu nad morze wygrał bym podwójnie i szybciej dojądę i taniej :) Co byście nie mówili to mi moje 13 sek do setki i 180 km/h max wystarczy do dynamicznego i taniego przemieszczania się po Polsce Pozdrawiam - Diackon Lubi co się ma, jak się nie ma co się lubi [ wiadomość edytowana przez: Krzysiek-Diackon dnia 2003-03-01 11:11:05 ] |
Rysio42 DAEWOO ESPERO 2,0 CD ... Międzychód | 2003-03-02 21:12:02 W jednym aucie miałem Marini a w drugim Lovato i obie sprawowały się bez zarzutu, dodam jeszcze że jeździłem tylko na gazie i kilkukrotnie jak było zimno zamarzł mi reduktor(parownik) czyli moim zdaniem wszystko jedno co za dziadostwo się zakłada.
Natomiast w jednym z serwisów Elpigaz (w Poznaniu) dowiedziałem się że BRC to wielkie gówno przyczym opinia ta odnosiła się do zasilania wtryskowego gazem. Ja zamontowałem AG podobno najlepszą (no chyba kosztowała 5500 Pozdrawiam Rysio |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-03-02 23:11:10
Zaraz zaraz. Masz bezpośredni wtrysk gazu ? |
ADAMWD Espero 1.5 GLX LPG GDAŃSK | 2003-03-04 17:46:14 NA INSTALACE ZA 1000 CZY 5500 PLN DOSTANIESZ GWARANCJE ---WAŻNE DLA CIEBIE ABY ANALIZA SPALIN NA OBR. LUZEM
I 3OOO/MIN BYŁA W NORMIE TO JEST ZDROWO DLA SILNIKA |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2003-03-05 19:17:38 Przy bezposrednim wtrysku gazu nie ma parownika |
Dariusz Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2003-03-06 13:07:41
To prawda . Tylko skąd cena 5500zl za instalacje ? Co ona w sobie ma |