Pytanie o samoregulator szczeki hamulcowej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zastanawiam sie czy to male koleczko tesh sie kreci czy tylko ta wieksza czesc. I jakie jest ustawienie na poczatku w nowym regulatorze ? Bo bede zakladal nowe szczeki i zastanawiam sie jak najlepiej ustawic

Image Hosted by ImageShack.us

to sie samo ustawi...
a te koleczko, no coz:
ja twierdze ze ma sie krecic... w skelepie tez mi powiedzieli ze ma sie krecic... ale pare osob na forum, twierdzi ze ma byc nieruchome....a koszt nowego samoregulatora: 120zl

U mnie koleczko jest nieruchome, spsikalem wd40 caly ten mechanizm, koleczko pozostalo nieruchome, a ten 'ksiezcy, tak to nazwe' zaczelo sie ruszac . . . nie wiem czy to dbrze czy nie, mowie jak u mnie bylo

wlasnie tak myslalem ze cos kolo tego kosztuje wiec wsadzam narazie stare tym bardziej ze dzialaja

koleczko ma sie nie ruszac bo wtedy samoregulator nie bylby samoregulatorem

nio to dzieki wiec jest tak jak byc powinno cieszy mnie to niezmiernie ze pare PLN zostanie w kieszeni

jakby ktos potrzebowal to mam komplet samoregulatorow (tylko chyba mniejszych - od 1,3 i 1,4) i moge je podeslac potrzebujacemu

puniu... a po co robiono ten nazwijmy go "wieloklin" naokolo koleczka, skoro ma sie nie krecic? wystarczylo by zrobic pookkragle, i juz koszta produkcji mniejsze
mialem kilka aut wczesniej i sie krecilo.... w sklepie nie mieli akurat na stanie, ale tez twierdzili ze ma sie krecic