Mechanizm podnoszenia foteli

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pytanie..czy mechanizm podnoszenia fotela kierowcy jest jego integralna czescia..?? innymi slowy czy majac fotele z wersji angielskiej daloby sie podmienic mechanizm podnoszenia fotela i wsadzic go do fotela pasazera??

tak, nawet niemusi byc z wersji angielskiej może byc też sam mechanizm z calibry, tam wystepowała regulacja wysokości po stronie pasażera,
aha ja pisze o starym typie fotela takim jak ja mam espero z 95 roku, możliwe że w nowszych też sie da ale niewiem bo nierozbierałem fotela ani niewidziałem go od strony mechanicnej.

Nawet kiedyś chciałem kupic fotele od opla takie jak w cali/czy wersjach gsi za 50 zl tylko że były bardzo zniszczone i jakoś sobie odpuściłem czego teraz załuje ale może kiedyś jeszcze je zmienie

Pozdrawiam
Wiktor

wiktor dzieki za odpowiedz..doprecyzuje jeszcze pytanie..chodzi o zakup foteli od espero w wersji angielskiej..i w tym samochodzie co oczywiste podnoszony jest fotel ktory u nas bylby fotelem pasazera..czy moge majac takie fotele wymontowac z prawego fotela mechanizm podnoszenia i wsadzic go do lewego? czy lepiej moj mechznim z mojego fotela kierowcy wsadzic to tamtego fotela pasazera?

W starszej wersji fotela tak, niewiem jak jest w nowszych. Chodzi Ci o to żeby mięc 2 przednie fotele z regulacją wysokości. Ja może tez tak zrobie ale z fotelami od opla - są dla mnie o niebo wygodniejsze niż te z espero.

A już wiem o co Ci chodzi w ten sposób raczej nie bo przy stelażu fotela masz zapięcie pasu bezpieczeństwa, jeśli bys chciał przełożyć z wersji ang do wersji polskiej to zapiecie pasa było by po innej stronie

Pomogę

oki juz rozumiem..czyli o ile mechanizmy w starych i w nowych fotelach sa identyczne to powinnienem zostawic swoj mechanizm podnoszenia a wsadzic do tego mechanizmu tylko siedzisko z oparciem?? dobrze rozumiem??

a gdyby sie okazalo ze moje rozumowanie jest prawidlowe to czy musze wykrecac caly fotel z szynami czy moge odkrecic tylko sruby od mocowania do mechanizmu? eh pewnie kiepski dostep jest

[ wiadomość edytowana przez: qbaj dnia 2005-05-03 19:54:43 ]

no chyba mniej czasu zajmie jak wyjmiesz cały fotel, wtedy bedziesz wszystko widzial co i jak