Przednia szyba - kamyk i trach! 480zl.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W sobote jadac do roboty, mijalem TIRa ktory nie chcacy podniosl kamyczek z jezdni, rzucil go na moja przednia szybe i ... I do wczoraj nic.
Dzisiaj rano na szybie w prawym gornym rogu, pokazala sie kreska o dlugosci okolo 10cm.

Kamyk udezyl w sama krawedz szyby, tuz kolo uszczelki. Jest slad.

Od razu z samego rana humor mialem wystrzalowy. Wrecz bombowy!
Podjechalem pod warsztat w Nysie, gdzie wymieniaja szyby, podazalem
szybe fachowcowi.

Auto Szyby KOPOL
ul. Kadlubka 3
45-300 Nysa
tel 77 435 55 94
kom 508 397 914
www.KOPOL.com.pl

Dowiedzialem sie, ze jest mozliwosc odwiertu w celu zatrzymania krechy, ale to na niewiele sie zda.
Bo krecha jest uparta i dazy do celu.
Jedyna metoda pozbycia sie krechy to wymiana szyby na nowa.
Koszt calosci 480zl, 4 godziny roboty i gotowe.
Szyba jest nowa, atermiczna 70%, oryginalna, i podobno dobrze bedzie zamontowana - opinie kumpli.

To zdjecie powyzej zrobilem o 10 rano.

A tu jest o 15. Krecha posunela sie o dobre 3cm, mimo ze auto stoi!!
Dlugopisem pokazuje gdzie wypierdzielil kamyk, ta biala plamka pod dlugopisem:

Ja pier**** i mi tez szyba jebneł**. wygląda to prawie tak samo jak u koliberk'a czyli nieciekawie . zaszedłem rano do garazu a tu 15cm krecha.dokładniej sie przyjrzałem to jest niby małe stukniecie przy uszczelce wygladające jakby mucha nasrała , nawet nie pameitam zeby jakis kamien w nią stuknał :/ jak pech to pech :/ eh i 480PLN pojdzie sie jeba*

podajecie cene samej szyby, a nie trzeba od razu zmienic uszczelek???

miałem podobną przygodę, szybę załatwił mi kamyk rzucony przez tira, za montaż szyby w zakładzie "AUTOFENIKS" w Kielcach ul. Wrzosowa 25 zapłaciłem 374,98 zł; wymiana potrwała ok.3 godziny.

... jak się jeździ 200 i więcej to tak bywa...
W Niemczech zdarza się to często. Wiele kilkuletnich aut miało już zmieniane przednie szyby.

Witam.
Ja miałem tak: Podczas jazdy gerkówką do stolicy ze zlotu LOB, trafił się kamyk i trach prosto na wysokości oczu, Krecha na 3cm. jako, że miałem mało czasu, a egzamin tuż tuż popędziłem przed siebie. Szybę na straty spisałem, ale...
Pewnego dnia Żona jadąc za trolejbusem (dla niewtajemniczonych to autobus z tyczkami, napędzany prądem elektrycznym) musiała zachamować, gdyż wymieniony stanął naśrodku skrzyżowania. Spadły mu ślizgi z pałąków i uderzyły w szybę mojej bestii. Po telefonicznych konsultacjach Żona wezwała policję i zatrzymała trolejbusa. Zanim dojechałem, sprawy papierkowe były załatwione, a ja ze ździwieniem patrzyłem na szybę, która wogóle nie była naruszona, tylko ta jedna kreska.. Nic niemówiąc żonce zfinalizowałiśmy sprawę i z papierem do pzu popędziłem.
Teraz mam nową szybę gratis . Żonie powiedziałem o tym dopiero w domu, ttak dobrze jej szło z tymi facetami, że szkoda jakby się zorientowali, że to stara sprawa z tą rysą.
Więc do dzieła Panowie...
Pozdr

w firmie jaan potrafia chyba cos z tym zrobic? tak mi sie przynajmniej wydaje, choc teraz sobie mysle ze oni to tam raczej punktowe uzupelnienia robia zamiast takich pekniec, ale pamietam ze czytalem o jakiejs metodzie wypelniania czy jakos tak... polecam wejsc w kazdym badz razie na strone jaan auto szyby

jesze jedno: nawiercanie g..no daje, jadąc po polskiej "prostej" drodze i tak pęknięcie dalej poleci.

i jest ta druga metoda dosc skuteczna podobno. Jezeli rysa ma do 10cm długości to wypełnia się ją żywicą pod ciśnieniem uzupełniając szczelinę. Efekt jest taki ze pekniecie staje się niewidoczne niestety u mnie to byłoby nieskuteczne bo krecha idzie od samej uszczzelki i urosła juz do 20cm

Cytat:
... jak się jeździ 200 i więcej to tak bywa...
W Niemczech zdarza się to często. Wiele kilkuletnich aut miało już zmieniane przednie szyby.

Szarbia co ty wypisujesz !!!!???

Ile czasu zajeło Ci "ukucie" tak wybitnego wniosku