Gasnie na gazie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panowi i panie problemik mam taki ze mi autko na gazie gasnie jedzie sobie i jak wrzuce na luz to sru wiem ze temat poruszany byl ale konkretow zadnych nigdzie nie znalazlem autko to subaru justy 1300 rok 2001 4wd na benzynce chodzi ok instalacja landi renzo bez sruby
pozdrawiam i licze na pomoc

[ wiadomość edytowana przez: hansklos dnia 2005-05-04 20:33:41 ]

Cytat:
2005-05-04 20:29:50, hansklos pisze:
panowi i panie problemik mam taki ze mi autko na gazie gasnie jedzie sobie i jak wrzuce na luz to sru wiem ze temat poruszany byl ale konkretow zadnych nigdzie nie znalazlem autko to subaru justy 1300 rok 2001 4wd na benzynce chodzi ok pozdrawiam i licze na pomoc

temat byl setki razy poruszany, wrzucajac na luz i majac wlot powietrza ustawiony fabrycznie (wiekszosc tak ma) pod tor jazdy powoduje ze powietrze jest "wtlaczane" pedem jazdy do filtra a to zubaza mieszanke ktora podawana jest na silnik i powoduje gasniecie, normalka na gazie.

Rada to :
- albo podniesc wolne obroty
- albo inaczej usytuowac wlot powietrza, niektorzy obracaja w druga strone, czasem stosuja jakies rury

Witam
Mam pytanko: Czy jesli zalepiajac rure od wlotu powietrza do filtra uzyskalem optymalną moc silnika ma to wplyw na spalanie (glownie w ruchu miejskim) ? Mialem zalepiona na wpół, teraz jest na 3/4 i silnik wykazuje wieksza moc. Tylko czy tym samym zwiekszylem spalanie? Z góry dziękuje za odpowiedz

Zaślepianie czy częściwe zasłanianie wlotu to nie jest żadne rozwiązanie. no może częściowe. Powodem tego przygasania z tego co wiem jest źle dobrana średnica miksera + odpowiednia regulacja.