Sprężyny tylne 110 a 111?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie małe pytanko czy jest jakaś różnica w sprężynach tylnych w 110-tce i 111-stce bo w sklepie niestety nie potrafią na to pytanie odpowiedzieć pozatym że różnią sie ceną.
Jeśli jest to czy pasują od kombi do sedana?
Z góry dzieki za podpowiedzi

Różnica jest, ale z tego, co wiem od sprzedawcy można je stosować wymiennie, tylko, że trzeba pamiętać ze do 111 są montowane sprężyny o twardszej charakterystyce.
P.S
Jak koledze bardzo zależy mogę się upewnić jutro.

to jeśli to możliwe to poprosił bym o to info dzięki.
P.S.
włśnie chodzi o coś twardszego bo orginały do sedana bardzo szybko siadają

Jutro zadzwonię, bo właśnie wszedłem na neta a sklep już jest zamknięty.

ok dzięki

Właśnie dzwoniłem, podobno średnicowo są identyczne i kosztują u mnie ponad 80zł (na zamówienie) a do 110 są po 58zł. Podobno różnica jest tylko w materiale.
Powodzenia i proszę o komentarz po wymianie, bo sam u siebie coś takiego zrobię, jak będę wymieniał amorki, więc jestem ciekawe czy auto na innych sprężynach dalej będzie zamiatać tyłkiem.

dzieki za info bo niestety w sklepie gdzie się dowiadywałem tylko podali mi ceny i są bardzo pobne natomiast czy są zamienne to tez nie potrafili powiedzieć.
A jeśli się ojciec zdecyduje to wymienie bo to jego auto, wtedy napiszę jakie są efekty.

Polecam się na przyszłość, a jeżeli można wiedzieć ile krzyczą u was za te sprężynki??

Panowie jeśli chce dobrać sprężyny od inne samochodu to na jakie parametry mam zwracać uwagę??
Długość, skok, ilość i grubość zwoi, dopuszczalną siłę.....co jeszcze??
DEx

Przedewszystkim Średnica i długość (aczkolwiek im grubszy zwoj tym proporcjonalnie nizsza).

wymiary są identyczne.do 111 są twardsze.jeśli chcesz usztywnić sedana sprężyny od 111 są dobrym rozwiązaniem.

Wiem ale ja chce obnizyc auto....
DEx

To przytnij spręzyny ja mam przycięte tył jeden zwój przod 2 zwoje