Czy jest sens robienia MAŁYCH przeglądów w Toyocie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cały czas zastanawiam się czy jest sens wydawania kasy na te miedzyprzeglądy? Jakie tam sa czynnosci obslugowe ktorych sam bym niezrobil, bo olej sobie moge sam wymienic

Cytat:
Jakie tam sa czynnosci obslugowe ktorych sam bym niezrobil, bo olej sobie moge sam wymienic

Na pewno sprawdzaja czy masz przednia szybe , drzwi, maske,czy masz cztery koła i na pewno dostaniesz stempelek w swojej ksiazeczce
bez sensu wg. mnie olej i tak musisz zmieniac co 10000kkm a czemu maja sluzyc te miedzy przegladowki, napewno wyciaganiu dodatkowej kasy od klientow..

Cytat:
2005-05-05 10:29:57, przemkuu pisze:
Cały czas zastanawiam się czy jest sens wydawania kasy na te miedzyprzeglądy? Jakie tam sa czynnosci obslugowe ktorych sam bym niezrobil, bo olej sobie moge sam wymienic

Powinni sprawdzić oświetlenie zewn i wewn, opony, hamulce, gumki wycieraczek, etc - wszystko możesz zrobić sam.

Jak wiekowe masz auto? Być może w kilkuletnich Toykach nie ma to znaczenia, ale przy nowej furce ... zastanowiłbym się. Mimo wszystko warto mieć ważną gwarancję.

auto ma 45 tys 3 lata. chodzi mi glownie o to czy podpinaja auto pod komputer. wydaje mi sie to b.wazne czy samochod ma dobre spalanie itd dla mnie to jest podstawa przeglodow

pozdro

Sugeruję nie żyłować na między-przeglądach i mieć wpisy do bazy TMP i książeczki.
Kilku kolegów z klubu ma potworne problemy ze swoimi Toyotami po wykonaniu przeglądu w nie-ASO kiedy nawalił np. mechanizm VVTi lub napinacze rozrządu...

rocznie 30kkm robie troche szkoda mi kasy na przeglady ale duze jezdze i samochod musi byc sprawny