[x-files] WAŁ WYSCIGOWY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wielu juz go widzialo, ale nikt jeszcze nie powiedzial co to dokladnie jest. Wał z silnika z wyscigow płaskich, skok prawdopodobnie 76mm ( jeszcze nie mirzone, ale na oko widac ze inny niz 70mm ).
Dwie dodatkowe przeciwwagi, wygladaja jak fabryka, a jednak wal FSM, bo widac numery i znaczki.

Wał pieknie obrobiony, polerka, wywazony i odciazony. Napewno z wysokoobrotowych maszynek. Ale....

A wiec moje pytanie:

- kto to zbudował,
- czy byla to powszechna modyfikacja
- po co i na co?
- gdzie, kiedy?

Qba nie bij ale pod twoim nosem.
Na 99 % sa to te wały które robili na Hucie Stalowa Wola...
Dawno dawno temu ojciec mojego kolegi lakiernika o tym opowiadał
Klepali sport wałki i wały korbowe....
Huta upada wiec raczej lipa ale raczej robili to u nas .... a jak nie takie to podobne tez do sportu ..
Niedawno nawet Głowacki robił rzeźbe z wału nie dokonczonego na inny skok ....... Jak by sie poszukało na hucie napewno by sie znalazło kilka sztuk ale znajdź dojscia....

Masiakra!! Taki chcem do mojego silniczka. Niestety żeby go pewnie zakupić musiał bym nerki swoje pospredawać

z silniczka winiara. piękny był, a ja go w rękach trzymałem bez kitu bajkowy, ten silnik co go winiar miał to jedna wielka wydumka..

Simon za tak iwał 5 lat temu dałbys flaszke i dostalbys jeszcze tloki do kompletu z korbowodami.
Ile takich rzeczy powywozili to masakra ...

Mysle ze tato Lo3ka cos powinien wiedziec o wałach korbowych by huta stalowa wola.

czuczu jak mieszkasz to wino w łape i idziesz szukać kontaktów do tego dojdzie ze trza będzie wjazd do huty zrobić ekipa furjus pojebóf i tyle

Nie tak łatwo kto mieszka po okolicy wie jak mozna było skolowac tanio czesci.
Huta robiła dla sekcji rajdowych czesci bo miałobyc krzewienie kultury , sportu..... i takie tam - znam to z opowiadan róznych ludzi....
Z 4 - 5 lat temuzaczeli robic porzadki - przetapianie złomu , sprzatanie itp itd......
Teraz pół obszaru bedzie na sprzedaz pod firmy .
Dawniej dał osie łatwo wyniesc cos z huty jak sławetna koparka która sie rozpłyneła Ale teraz dali firmy ochroniarskie, monitoring i lipa totalna ...
Ale skoro głowacki skołował z huty ten wał to pewnie gdzies po zakamarkach by sie znalazło ale trzeba by odnalesc ludzi którzy sie tym zajmowali .....

piekne opowiadanie....

ale ja potrzebuje FAKTOW, a nie "domysłow".

Fakt jest taki ze marze o takim wale!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale mnie nie stac

Fanklub szusza zakładam. Kto się na to pisze

chyba predzej dojdziesz pytajac osoby od której kupiłes o kontakt do osoby od ktorej to osoba od ktorej Ty kupiłes kupiła ten wał i tak dalej az do źródła, aniżeli pokazując tu fotke moim zdaniem

Cytat:
2005-05-06 00:34:10, Jesion128 pisze:
Fanklub szusza zakładam. Kto się na to pisze

Członkostwo jest dobrowolne i free, czy trzeba dostać karte "Czarny lotos"

Art, pochodzenia tego wału w sposób przez Ciebie podany nie da sie dojść...

Cytat:
2005-05-06 00:35:41, piter_s1 pisze:
Członkostwo jest dobrowolne i free, czy trzeba dostać karte "Czarny lotos"

Złoty Hipol wystarczy

Ktos mi kiedys powiedzial (Porthos???) ze te przeic wagi sa zeby odciazyc panew3ki. ciekawe jak pracuje silniczek na nim.

Cytat:
2005-05-06 00:39:33, Jesion128 pisze:
Złoty Hipol wystarczy

Szkoda....mam tylko Przepracowany Selektol. Przyjmniecie mnie? W ostatecznosci moge legitymowac sie paszportem polsatu

A może ten WAŁ pochodzi z "wała", stad też ciężko dojść kto komu i po co???

Cytat:
2005-05-06 08:12:27, kosa131 pisze:
. Przyjmniecie mnie? W ostatecznosci moge legitymowac sie paszportem polsatu

ja tez chce! Jestem znajomym Piaska!

Cytat:
2005-05-06 00:55:07, maskekk pisze:
Ktos mi kiedys powiedzial (Porthos???) ze te przeic wagi sa zeby odciazyc panew3ki. ciekawe jak pracuje silniczek na nim.

Wydaje mi się że te boczne przeciwwagi są zrobione po to aby środkowa była mniejsza, a tym samym żeby środek wału nie był tak bardzo obciążony - bardziej równomierne obciązenie wału na całej długości - mniejsze prawdopodobieństwo że pęknie

Fotki made by me

czy ja dobrze widze ze te bocznie przeciw wagi sa dokręcane???