MotoNews.pl

TIS jak zainstalować

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Ponieważ ostatnio udało mi się sciągnąć program serwisowy TIS chciałbym was zapytać jak go zainstalować. Ogólnie to mam go zainstalowanego na kompie ale!!! no właśnie wyskakuje mi komunikat please complete first installation TIS 2000! również doszedłem z notatek że trzeba coś pozmieniać w Accessie ale zbijta nie wiem już jak chyba mam to źle opisane jeżeli ktoś może pomóc będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam

Ja nie mialem problemow z instalacja.
A gdzie tego TISa dorwales/zassales???

Nie podales jakiego masz widnows'a. Na w'98 nie powinno byc zadnych problemow. Na xp u mnie wymagal 2 napedow.

Właśnie system który u mnie chodzi to windows 2003 server tak więc obawiam się że jest możliwość że program nie będize chciał chodzić.

A TIS jak i EPC znalazłem na eMule tzn. program trzeba mieć zainstalowany a potem tylko w wyszukiwarce tegoż programu wpisać TIS opel lub EPC opel i się ściąga (chociaż mi trochę to zajeło)

Ale jeżeli ktoś ma ochotę i wymyśli w jaki sposób przesłać programy to udostępnię

tez mam EPC i TIS ale nie wiem do czego TIS sluzy, uruchamiac mi sie uruchamia ale co dalej to nie mam pojecia

EPC - to katalog czesci obejmuje wszystkie modele od bodajrze 1984r do roku z ktorego pochodzi wersja.
TIS - to oprogramowanie serwisowe, zawiera opisy napraw usterek jak naprawic i jakie czesci oraz dodatkowo na drugiej plycie jest oprogramowanie do techa.
U mnie chodzi TIS na w98 na xp nie odpalal.

no to ja zainstalowalem TIS na XP i dziala, a do TIS mam 3 plyty ale instaluje sie tylko z 2, na tej 3 podobno sa jakies schematy ale nie wiem jak odpalic, jak wejsc do tego oprogramowania serwisowego aby wiedziec jak co naprawic? Trzeba miec podlaczonego TECHa?

Spod XP chodzi tylko spróbujcie we właściwiościach pliku który uruchamia TISa ustawić uruchamianie jak w systemie W98

Na 3 płytce masz schematy elektryczne i uaktualnienie TIS-a z 2004r. Aby zainstalować 3 płytke uruchom TIS-a,potem włóz płyte do napendu, a program sam sie uaktualni.
TIS mi działa na XP bez zadnych problemów.

Wreszcie znalzła się jedna osoba co przynajmniej coś na ten temat wie tzn. odpowie na zadane konkretnie pytanie.
Dzięki dudi
Pozdrawaim

ja natomiast mam problem z instalka EPC pod winx xp z SP2 , w ogole nie chce ruszyc /probowalem uruchamiac tez w trybie zgodnosci z win98 itp/
pozdro

mam pytanko takie troszke glupawe: jak moge obejrzec schematy z 3 plyty od TISa? Sorki za takie pytanie no ale juz nie mam pomyslow jak to zrobic

A skąd można wziąść te płytki z TIS-em?

u
k
r
a
ś
ć

czytam i czytam i żadnej konkretnej propozycji jak uruchomić TIS na XP ( zaznaczam, że w zgodności z win98 nie chce chodzic i wywala błąd ścieżki dostępu do pliku uruchomienia ). Jeden z kolegów napisał, że uruchomił na XP ale jakim cudem??? MAm 3 płytki CD ( czyli standard) i zainstalowałęm je na kompie z win 98 ( ale nie swoim ) . Ma ktoś konkretny pomysł jak to rozwiązać z tym XP ?

Ja to zrobilem tak, zainstalowalem TIS najnormalniej na XP, wkladam 1 plyte i uruchamiam, i nic wiecej bo dziala, nie zmienialem nawet mu zgodnosci na 98, wszystko chodzi przynajmniej tak mi sie zdaje bo program sie uruchamia, a zobacz gdzies indziej na XP, moze masz system powalony. Powodzenia

Witam. U mnie EPC "chodzi" bez zarzutu. Przy instalowaniu musiałem ustawić tylko tryb zgodności dla setup.exe na win98 i jest OK.
Chętnie powalczyłbym też z TISem, lecz jeszcze go nie mogę znaleźć. Jeżeli ktoś z Was mógłby skopiować go i mi przesłać będę bardzo wdzięczny, a jednocześnie sprawdzę jak to jest przy instalacji na XP.

Hej, odgrzebuję temat: walczę z EPC i nie rusza... POMOCY !!!Pojawia się komunikat: Configuration Database Init Failed. Po potwierdzeniu: 116 Unknown. Mam XP SP2

Podczas instalacji wyskoczy panel i beda dwa okienka
Master CD
Archiwe CD
musisz oba zaznaczyc.
Potem z 1 plyty w instrukcji kopiujesz cracka do katalogu Broth/Bin a potem o odpalasz.Nastepnie EPC dziala bez zadnego ale.A wlasnie na poczatku ustaw zgodnosc na win 98

Wygrzebałem gdzieś w necie instrukcję po niemiecku i faktycznie jest napisane, żeby cracka przegrać to tego katalogu. Tylko problem polega na tym, że nie mam żadnego cracka na płycie. Może mi go nie wgrali. No nic - ciągnę wersję 3.01 i zobaczymy.