Kłopoty z Fabią.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na słabym FTP umieściłem prezentację kłopotów jakie miał pewien właściciel Fabii.
Jak ktoś pobierze, proszę niech wystawi to gdzieś na lepszym koncie.
Ja i Fabia.

Mocne

Ja Cię sunę

Pozdrawiam - SpeedR

Dajcie to na jakis normalny serwer, bo na interii juz sie transfer przekroczyl

wuahhhhhh!!!

No, ale koleś miał za darmo przyciemnione szyby i to wszystkie!!!

ile razy mam powtarzać ze skoda to kupa, jutro jade z kumplem na wymiane czujnika skrętu za jedyne 500zł, bo auto zgubiło wspomaganie

Czujnik skrętu pada w każdej fabiance po przebiegu ok 50 tys km, oprócz tego zacierają sie pompy wody, mechanizm linkowy zmiany biegów, sypie sie zawieszenie (tuleje i łączniki i poduszki stabilizatora) klinują sie hamulce tylne, pada alternator, hmmm czego ja w niej jeszcze nie robiłem

aha - a podczas wypadku nie odpalają poduszki skoda nie miała przodu, pęknięty blok silnika, maska weszła na szybe, dach zafalowany, a poduszki całe.....
....w serwisie stwierdzili ze kumpel sie czepia, owszem była wadliwa seria ale w nowych już odpalają

Skoda to kupa

zapomniałem o padających cewkach, pękajacych blokach silnika w 1.4 16V (sporadyczne ale zawsze) sypiących sie łańcuchach w czeskim 1.4 którego już chyba nie ma w ofercie, gubiącej "powietrze" dmuchawie i sprzęgle które wytrzymuje całe 50 tys km, a następnie bez wypowiedzenia wojny eksploduje

....a mówiłem kumplowi skoda to kupa......kup lanosa.....nie słuchał....

tak się zastanowiłem - eeeeetam gość się czepia, przecież system ostrzegania przeciwpożarowego zadziałał ok - a że gość nie wykupił dodatkowego systemu gaszącego silnik (jak np. w myśliwcach) to jego problem

Zolti - w Fabii to w jakiej wersji montują to seryjnie

macie tutaj:
Ja i fabia

Rozumiem rozżalenie gościa ale:
- sparawa z lakierem. nie pisze jak się skończyła. Dlaczego?
- Poduszka wybuchła - wszyscy wiemy, że skoda wzywała na wymianę poduszek
- pożar - nie pisze co było przyczyną błąd serwisu, czy wada konstrukcyjna. Jak kiedy,ś podpaliłem swojego PF125 zostawiając szmatę na kolektorze

Mój ojciec ma fabię. Buja sie nią już ze 3 lata i wszystko póki co jedst OK. Jedynie raz stanęłą bo się zepsuł czujnik temp silnika. Poza tym, samochód jest nieterminowo serwisowany, katgowany na kiepskich drogach a czasem nawej ja się do niej dorwę.
Jedene co jest słabe to wentylacja.

Najgorszy w skodzie jest... serwis. Ostatnio oddali ojcu samochód z listą "rzeczy do zrobienia" zamiast je po prostu zrobić.
No ale na to samochód już niewiele poradzi.

dobrze ze gosc nie byl z trojmiasta - bo u nas na forum by sie wyzywal

Tomek nie załamuj mnie... Uważam Cie za fachowca... A Ty po jednym aucie wystawiasz opinie... Fakt... Sypało się zawieszenie... Ale w pierwszych autach... Teraz nic nie stuka... A testówki latają po dziurach, krawężnikach itd...

Zresztą wbijam w to...