Numery silnika 2.0 16V

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie mam do was wielka prośbę. Usiłuje odczytać numery z mojego silnika ( 2.0 16V X20XEV ) bo muszę zrobić przegląd bez jechania na przegląd ( sprowadzone autko) i już brakuje mi pomysłów gdzie tego numeru szukać. Przeryłem archiwum i nic konkretnego nie znalazłem.
Na bloku odnalazłem odlany jakiś numer. Ale raczej nie jest to ten numer bo numery zwykle są nabijane. Więc mam pytanie, czy te silniki mają wogóle numer ? Z góry dzieki za odpowiedź

Witaj , ja tez szukalem jak musialem zczytac i znalazlem je miedzy silnikiem a skrzynia biegow od gory (jak dobrze pamietam), doczytalem sie ich zagladajac od strony podszybia i patrzac na skrzynie z lewej stronny samochodu (od strony kierowcy - jak dobrze pamietam to wsadzalem reke w kierunku skrzyni za kolektorem wydechowym) - gimnastyke mialem niezla i uzylem troche farbki do czytania . pozdr

dokladnie w miejscu laczenia sie bloku silnika ze skrzynia jak pisze syciu. a nie masz ty numerow silnika na fakturach czy jakichs rachunkach od niemieckich mechanikow??

Dzięki wielkie. Niestety autko bylo kupowane od prywatnej osoby wiec numerów nie bylo.
Pozdr.