Mercedes a gaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witajcie
jestem użytkownikiem mercedesa 124 z silnikiem 3.2 24v z pięciobiegową automatyczną skrzynią biegów
ceny benzyny doprowadzają mnie powoli do szału ale auta nie chciłbym się pozbywać.jedyna alternatywa to niestety gaz
z doświadczenia wiem,że mercedesy "nie lubią gazu" a tym szczegolnie w automacie
na dodatek to jest kombi a zapasówka "jest stojąca" a butla w bagażniku mnie nie urządza
czy jest jakieś rozsądne wyjście?
z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi!

Cytat:
2005-05-07 20:30:44, winds pisze:
witajcie jestem użytkownikiem mercedesa 124 z silnikiem 3.2 24v z pięciobiegową automatyczną skrzynią biegów ceny benzyny doprowadzają mnie powoli do szału ale auta nie chciłbym się pozbywać.jedyna alternatywa to niestety gaz z doświadczenia wiem,że mercedesy "nie lubią gazu" a tym szczegolnie w automacie na dodatek to jest kombi a zapasówka "jest stojąca" a butla w bagażniku mnie nie urządza czy jest jakieś rozsądne wyjście? z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi!

To nieprawda że mercedesy "nielubią gazu".Jest to kwestia montażu i dobrej instalacji.Jeśli chodzi o zbiornik,to jest problem w kombi.Są zbiorniki które stawia się zamiast koła w pionie(takie jak mont. się w leżące koło zapasowe,tlko stawiane piomowo).Taki zbiornik ma jedną wadę-cena jest wysoka około 800 zł.Jest on razem z wielozaworem.Na zamówienie w fabryce "Stako".
pozdr.

jezdze juz 2 gim mercem na gaz i bez problemowo oba w automacie z sekwencyjnym wtryskiem goraco polecam