Kilka pytan o swapa...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
odrazu zaznaczam Szukalem i nie znalazlem nic konkretnego!
1) ile kosztuje rejestracja a dokladniej orzeczenie rzeczoznawcy?
2) czy tylko opinia rzeczoznawcy i papiery na silnik wystarcza do rejestracji czy cos jeszcz trzeba?
3) gdzie w kraku mozna dokonac rejestracji swapexa ?
4) orietujecie sie jakie sa ceny silniczkow 903??? 1,0?? lub 1,1 ???
5) jakie skrzynki biegow pod konkretny silniczek? bo maluchowskie to raczej sa malowytrzymale?
no to chyba tyle na chwile obecna jak cos jeszcze sobie przypomne to napisze z gory thx za pomoc

Cytat:
2005-05-07 23:39:41, SzymonX pisze:
odrazu zaznaczam Szukalem i nie znalazlem nic konkretnego! 1) ile kosztuje rejestracja a dokladniej orzeczenie rzeczoznawcy? 2) czy tylko opinia rzeczoznawcy i papiery na silnik wystarcza do rejestracji czy cos jeszcz trzeba? 3) gdzie w kraku mozna dokonac rejestracji swapexa ? 4) orietujecie sie jakie sa ceny silniczkow 903??? 1,0?? lub 1,1 ??? 5) jakie skrzynki biegow pod konkretny silniczek? bo maluchowskie to raczej sa malowytrzymale? no to chyba tyle na chwile obecna jak cos jeszcze sobie przypomne to napisze z gory thx za pomoc

1,2,3 - a po co to? / szukaj znajomych albo takiej stacji gdzie obedzie sie bez rzeczoznawcy
4.Ja przykładowo za silnik 903 zapłaciłem okolo 900 zł, wszystko zalezy od stanu jeżeli mówimy o dobrym stanie i silnikach z papierami to tak srednio 900 - 700-1000 zł/ 1.0 też cos w tych geranicach / 1.1 - 1500 zł.Nie mówie tu o okazjach bo zawsze można na jakas okazjie trafic
5.Jeżeli chcesz aby auto jechało to skrzynka maluchowska jezeli chcesz zmulic auto to wsdz skrzynke od 700.Skrzynka maluchowska daje rade odpowiednio uzytkowana

szczegolnie jak lubisz szybko machac 1-2-3

Mi wytrzymała 9 tyś km. maluchowska skrzynia, aż poszła jedynka.. lae bez jedynki też da się jeździć więc olewka... hehe.. A nie jeździlem spokojnie bo caly czas na maksa

Zakładając że skrzynia jest w dobrym stanie to wytrzymuje sporo - tylko 2 sprawy:

1.nie ruszasz z piskiem
2. Dokładnie zmieniasz bieg - dbać o to aby sprzęgło było dobrze podciągnięte itd., bo jeżeli nie to zęby choinki itd powiedzą: nienada

dokladnie.....u mnie do teraz sprzeglo niejest podregulowane ... a jak zrobilem testowe jazdy to co zmiana biegu byl zgrzyt....

Cytat:
2005-05-08 10:23:53, Porthos pisze:
Zakładając że skrzynia jest w dobrym stanie to wytrzymuje sporo - tylko 2 sprawy: 1.nie ruszasz z piskiem 2. Dokładnie zmieniasz bieg - dbać o to aby sprzęgło było dobrze podciągnięte itd., bo jeżeli nie to zęby choinki itd powiedzą: nienada

Ruszajac czasem pełnym ogniem i zmieniajac biegi z pełnym zgrzytem - 9 kkm. Wiec cos mi sie wydaje ze to od skrzyni zalezy.... Tamta skrzynia w dodatku była nieźle katowana przez 650 tke czyli jej zycie od poczatku nie bylo uslane rózami...

masz ci los.....

Cytat:
2005-05-08 11:11:43, Kuner pisze:
Ruszajac czasem pełnym ogniem i zmieniajac biegi z pełnym zgrzytem - 9 kkm. Wiec cos mi sie wydaje ze to od skrzyni zalezy.... Tamta skrzynia w dodatku była nieźle katowana przez 650 tke czyli jej zycie od poczatku nie bylo uslane rózami...

No wiadomo że każdemu się zdazy....co ty Kuner ? Dziecko autystyczne ze między wierszami nieumiesz czytac - to są zalecenia ogólne, ale kto wytrzyma ? :

A w 650tce to ja nigdy nie widziałem więcej jak 5000 obr u ciebie

Szymon a ja już myślałem że cie Mar'owe auto nawróciło i sobie Kanta Kupisz

szymon co ty swapa budujesz czy na razie rozeznanie?

thx za wypowiedzi mar'owy kant mmmmm chce takiego ....

[ wiadomość edytowana przez: SzymonX dnia 2005-05-09 16:59:30 ]

od momentu włozenia 900 przejechałem ponad tys km i padła 1 i wstek no ale jak sie jeździ bez oleju bo wycieki są tak duże ze nienadąrza sie z nalewaniem mówi sie trudno

Cytat:
2005-05-09 18:09:18, BLUE_650 pisze:
od momentu włozenia 900 przejechałem ponad tys km i padła 1 i wstek no ale jak sie jeździ bez oleju bo wycieki są tak duże ze nienadąrza sie z nalewaniem mówi sie trudno

Choroba młodości i tak jesteś dobry ja pierwszą w 50 kilimetrów zrujnowałem
a teraz sie naumiałem i jeżdze kilka tys na jednej

Cytat:
2005-05-09 18:09:18, BLUE_650 pisze:

Ja w 3 miesiace 4 skrzynie....

a ja swapa nie mialem i zajechalem 2 skrzynie w miesiac

Cytat:
2005-05-10 01:16:23, owz pisze:
a ja swapa nie mialem i zajechalem 2 skrzynie w miesiac

Bo jezdzic to trzeba umic

Cytat:
2005-05-10 06:23:57, Zuraw pisze:
Bo jezdzic to trzeba umic

zmienialem biegu ze zacytuje Ruffa "po rzeznicku".

Cytat:
2005-05-10 14:32:14, owz pisze:
zmienialem biegu ze zacytuje Ruffa "po rzeznicku".

sprzeegielko to twoj wrog???? i wszystko jasne

[ wiadomość edytowana przez: SzymonX dnia 2005-05-10 16:05:51 ]

Szymon a co ty kombinujesz?? Hmmmm