Co zrobić z polonezem???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pomózcie!!
polonez o przebiegu 120 tyś. nie chce palić na jeden cylinder ciśnienie w nim jest prawie zero. czy można cos z tym zrobić czy od razu trzeba robić remont kapitalny??

Przede wszystkim skasować jeden wątek bo się trochę burdel zrobił...

witam
na pewno trzeba ściągnąć głowicę; wypalona dziura w tłoku, zawór się nie domyka lub pęknięte sprężyny zaworu, może być też walnięta uszczelka pod głowicą(najprawdopodobnie) lub w ostateczności zmasakrowna gładź cylindra(nie życze tego nikomu)
wszystko będzie widać po ściągnięciu głowicy, oby to była tylko uszczelka , u mnie kiedyś palił na 2 cylindry przez to że był przedmuch między 1 a 2 cylindrem , żebyście wiedzieli jakie myśli chodziły mi po głowie zanim odkręciłem głowicę

Odkręcona głowica prawde ci powie

Cytat:
2005-05-08 01:16:54, JACU626 pisze:
Odkręcona głowica prawde ci powie

racja

wszystkiego sie dowiesz jak zdejmiesz głowice i mam nadzieje ze bedie to mało istotna sprawa

ale może zaczać od luzow zaw bo kiedyś jak byłem z robocza wizytą u brata to walczył z ciekawą awarią 3 cylidrowego jakiegoś japońca który nie palił i niemiał kompresji i szef nakazał zrzucenie głowicy a mój braciszek sprawdził włąsnie luzy które okazały sie nieistniejace i autko miało cały czas otwarte zawory po ich regulacji zaczoł chodzić jak pszczółka