| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pcmaniaki SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Stalowa wola | 2005-05-08 12:04:54 Witam. Porblem polega na tym iz niechce mi sie swiecic lewa tylna lampa wstecznego przy Ladzie 2107. Wymienilem juz plytke na ktorej sa umieszczone zarowki a takze zostal wymieniony ten czujnik co sie znajduje w skrzyni biegow ten wkrecany. Kto wie co moze byc jeszcze tego przyczyna ??
Z góry dzieki. [ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-05-08 12:16:34 ] [ powód edycji: korekta tytulu ] |
mwarchalowski Loża Szyderców BMW 316ti / Polonez ... Wrocław / Zakopane / Żywiec | 2005-05-08 12:09:47 Ja bym zaczął od sprawdzenia i wymiany wszelkich wiązek. |
wlad SYMPATYCZNY GOŚĆ elantra, atoz andover | 2005-05-08 13:19:32 jeżeli jedna lampa sie świeci,to oczywiście włącznik jest dobry.gdzieś po drodze do drugiej jest przerwa[lub słaby styk] ew.bezpiecznik przepalony[ale to poznac po unieruchomieniu innego odbiornika na tym obwodzie]. |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2005-05-08 13:39:32 moze to smieszne, ale zarowka moze byc czasnieta.
Proponuje jeszcze sprawdzic nazwijmy to "konektorki" w kostce co sie ja przypina do "drukowanej" plytki. A pozniej to kable sprawdzac. Aaa no i czy jest kabel masowy na mase puszczony przy swietle? Jesli druga swieci to cos na kablu/styku raczej(bezpiecznik chyab odpowiada za obie strony) Jelsi natomiast nie swieci sie wcale wsteczny, to moze byc przejarana skrzynka z bezpiecznikami. |