MotoNews.pl
9 Tds turbina... (95502/0)

Tds turbina...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanko czy istnieje możliwość podkrecenia turbiny aby sie wczesniej włączała ale bez czipowania.turbina mi sie włącza przy 2200 obrotów i troche mnie to muli

Cytat:
2005-05-08 14:53:27, bayern pisze:
mam pytanko czy istnieje możliwość podkrecenia turbiny aby sie wczesniej włączała ale bez czipowania.turbina mi sie włącza przy 2200 obrotów i troche mnie to muli

Jeztom u siebie zdjął katalizator i z tego co mi mówił to ma od 1500 obr

Jeżeli masz automata, to ja bym nic nie zmieniał, te skrzynie są super do fabrycznych możliwości ale potem, może sie okazać że masz problem. Jezeli to jednak manualka to hmm musisz poczekać na inne odpowiedzi

Aldik ma rację-w automacie te parametry są dobrane idealnie więc nic nie kombinuj!

dzieki za podpowiedzi ale nie napisałem że to 3 w manualu

Cytat:
2005-05-08 14:55:59, marcingo pisze:
Jeztom u siebie zdjął katalizator i z tego co mi mówił to ma od 1500 obr

nie wiem czy to od katalizatora, myślę, że poczęści tak, bo był zapchany cały, filtry też wymieniłem i dopiero po tym słysze już jak zaczyna gwizdać od 1500obr, przed wymianami gwizdała koło 1800-1900obr.

A ja mam pytanie z innej beczki, jesli chcialbym zalozyc turbine do silnika 1.8 benzyna to musze miec konkretna turbine dydykowana do tego auta czy moze byc to turbina np: od innego auta ? oczywiscie tez benzynowego ?, i czy wiaze sie to tylk oz montazem turbiny dodatkowej chlodnicy i okablowania i orurowania czy jakies wieksze modyfikacje ?

Cytat:
2005-07-16 09:57:04, ZABA pisze:
A ja mam pytanie z innej beczki, jesli chcialbym zalozyc turbine do silnika 1.8 benzyna to musze miec konkretna turbine dydykowana do tego auta czy moze byc to turbina np: od innego auta ? oczywiscie tez benzynowego ?, i czy wiaze sie to tylk oz montazem turbiny dodatkowej chlodnicy i okablowania i orurowania czy jakies wieksze modyfikacje ?

zależy pewnie jakie ciśnienie ma dawać ta turbina... Wiem, że to nie taka prosta sprawa. Czytałem wątki kolesia, który do poloneza turbine włożył(wersja plus z wielopunktowym wtryskiem) a włożył to u Grabowskiego( chyba) czyli nie sam a w firmie odpowiedniej, prawie rok już robi i jeszcze do końca nie ma zrobionej(wiadomości z przed 3 miesięcy) poszło mu juz ładnych kilka tysięcy złotych, wiem, że rozkopywali silnik, później problemy z temperaturą, wiem, że nie umieli spalania opanować, łykał grubo ponad 20l/100km, kupe problemów miał, jeszcze jak palil mu jak smok, to robili testy i ponoc kopa dostał odpowiedniego, zważajac na niedociągnięcia modernizacyjne. Ja pomijam fachowość zakładu. Nie sadzę by było to proste, myślę, że prostrzą modernizacją byłby SWAP silnika... pzdr

Cytat:
2005-07-16 09:57:04, ZABA pisze:

napewno jest to mozliwe ale napewno sie nie oplaca, taniej bedzie kupic 325, 328 albo nawet M3 bo juz po 30.000 zl mozna kupic.

Widzisz tolo chyba jednak sie oplaca dzwonilem d ofirmy zajmujacej sie zakladaniem oraz regeneracja turbin i kompletna instalacja wraz z monatazem to koszt 3500 zlotych 12 miesiecy gwarancji bez limitu kilometrow. Zmieniac auta nie chce bo kupilem je po okazyjnej cenie w naprawde ladnym stanie i niechce zamieniac je na inne ,nie mialem wyboru silnik byl 1.8 i tyle teraz chce podrasowac troche silniczek ale bez modernizacji zewnetrzej bez spojlerow itd, chce by auto wygladalo jak seryjne ale mialo ciut wiecej konikow wiec mysle tak sobie ichyba sie zdecyduje pod koniec wakacji na zalozenie tej turbinki plus chip za 1300 w sumie 4800zl nie jest to tak wkoncu duzo a efekt moze byc nie zly. Jak sie wezme za to t ooczywiscie zdjecia zamieszcze na forum plus filmiki z hamowni przed i po modyfikacji

i tak wolalbym sprzedac i dolozyc te 4800, bo jak kupiles tanio to nie znaczy ze za tyle samo musisz sprzedac.

Widzisz tolo ale ja sie przywiazuje do auta jak do kobiety i jakos tak wymyslilem sobie ,ze podrasuje moja dziewczynke a nie bede zamienial jej na inna

A czy ta turbina moze sie wogole nie wlaczac? Bo jakos nie zauwazylem zeby w moim TDS cos pieknie swistalo Jak Ja sprawdzic?
POZDRAWIAM

wydaje mi sie ,ze tak ale nie wiem jak jest w dieslach, w benzyniaku tak chyba jest ,ze po przekroczeniu pewnej ilosci obrotow turbina sie wlancza, a mzoe sie myle

Cytat:
2005-07-16 16:26:12, ZABA pisze:
Widzisz tolo chyba jednak sie oplaca dzwonilem d ofirmy zajmujacej sie zakladaniem oraz regeneracja turbin i kompletna instalacja wraz z monatazem to koszt 3500 zlotych 12 miesiecy gwarancji bez limitu kilometrow.

Temu co opisywałem podobnie, mówili, coś koło twojej kwoty, a wydał dwa razy więcej, a co do gwarancji to pewnie dają 12m ale na turbine a nie na sprawne działanie całego układu, mało tego, jeżeli dobrze pamiętam, być może czeka Cię szybka wymiana układu wydechowego. Ale może tobie sie uda, życzę powodzenia.