Pomocy !! - Nie jedzie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej Mam pytanie kto by mi pomogl, Bo mam problem z maluchem. Dzis rano chcialem ruszyc, odpalil mi spoko, Wszystko ladnie pieknie wrzucam wsteczny wyjechalem, pozniej jedynka i tu jest problem, Ja mu jedynke a tu stoi w miejscu, wsteczny a tu tez stoi w miejscu Co moze byc nie tak ?? Ostatnio wymienialem przegoby i zabieraki, Teraz nie mam zielonego pojecia co mogla strzelic, Jezeli ktos moze to bardzo bym prosil o jakas pomoc w tej sprawie

Pozdrawiam

witam, zrob tak: zapal silnik, wrzoc jeden albo wstaczny, wysiadz z samochodu i popatrz co sie dzieje, jezeli wymianiałes przeguby i zbieraki to teraz mogła sie ukręcić pół oś, a ze zrobieniem tego juz nie jest tak łatwo, pozdrawiam

No wlasnie tak zrobilem !! i jak sie okazalo jedna pol osc mi chodzi prawa a lewa nie chce i to jest wlasnie przyczyna ?

jesli Ci sie jedna kreci a auto stoi w miejscu to musi byc to chyba jednak zabierak...

Jak sie dowiadywalem to kumpel mowi ze moze byc to przebug ale jak przebug jak wymienialem jakis tydzien temu nowy,

sprawdz zabierak a nie przegub....

Ale zabieraki tez wymienialem jakis tydzien temu wiec nie mam zielonego pojecia co jest nie tak, a dziwne to jak by siady po tyg.

Widocznie siadly...sprawdz to chwila roboty. Przerabialem to tydzien temu

Bardzo mozliwe ze jak zmieniales to nie zalozyles tego pierscienia na polosi i dlatego padl zabierak

a na drugi raz zanim w panice cos napiszesz na forum to prosze cie w koncu naucz sie tytuowac posty i przweczytaj regulamin bo juz ze 4 twoje tematy zamknalem a powoli mnie to juz nudzi...

no i czy sprężynki wsadziles pod polos ?

Cytat:
2005-05-08 19:32:47, Poochaty pisze:
a na drugi raz zanim w panice cos napiszesz na forum to prosze cie w koncu naucz sie tytuowac posty i przweczytaj regulamin bo juz ze 4 twoje tematy zamknalem a powoli mnie to juz nudzi...

Dobrze juz nie denerwuj sie tak

Cytat:
2005-05-08 19:32:06, Kuner pisze:
Bardzo mozliwe ze jak zmieniales to nie zalozyles tego pierscienia na polosi i dlatego padl zabierak

Trudno mi cos powiedziec na ten temat bo to nie ja wymienialem w sumie tylko kumpel.

nawet gddyby wymienial papierz albo prezydent to skoro sie kreci polos a samochod nie jedzie to znaczy ze poszedl zabierak (czyba ze sie kreci z zabierakiem to znaczy ze nie przykreciles go do przegubu :lol moze tez juz sie wielowypust na polosi skonczyl jezeli tak to bedziesz zakladal zakladal i nic z tego nie bedzie
pozdro Mardziel

Dziala polos ale tylko jedna !! a druga stoi w miejscu

Nie wiem co jest smiesznego w tym, ja sie nie znam na autach !! Przykro mi bardzo. Nie kazdy musi sie znac. Dlatego chcialem sie dowiedziec, co nie co.

Cytat:
2005-05-08 21:45:54, OZzi pisze:
Nie wiem co jest smiesznego w tym, ja sie nie znam na autach !! Przykro mi bardzo. Nie kazdy musi sie znac. Dlatego chcialem sie dowiedziec, co nie co.

Doskonale Cie rozumiem. Ale tak jak juz koledzy pisali wyglada to typowo na zabierak. Bierz kumpla i zdejmujcie - albo sam to zrób - 4 srubi odkrecisz i tyle

Ps: Polecam kupic ksiazke

Ta która się kreci ma uszkodzony zabierak - to taki kielich jakby :]

[ wiadomość edytowana przez: Lolek88 dnia 2005-05-08 21:49:00 ]

Cytat:
2005-05-08 21:47:23, Lolek88 pisze:
Doskonale Cie rozumiem. Ale tak jak juz koledzy pisali wyglada to typowo na zabierak. Bierz kumpla i zdejmujcie - albo sam to zrób - 4 srubi odkrecisz i tyle Ps: Polecam kupic ksiazke

No spoko, jutro sie okaze co to ;] A co do kupienia ksiazki to wole zawsze jak ktos mi wytlumaczy albo i lepiej nawet jak pokaze to wtedy bede juz wiedzial na przyszlosc.