Skraplacz klimatyzacji

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie ! Gdzie mogę kupić najtaniej w warszawie skraplacz klimatyzacji do espero 2.0

[ wiadomość edytowana przez: john dnia 2005-05-09 15:42:29 ]

Jak już kupisz to daj znać gdzie, jaki i za ile bo ja też potrzebuję do 2.0

Cześć !!!
Ja kupiłem swój za 250 zł z montażem.
ul. Grójecka 206 Warszawa tel.846-57-77,497-80-88

a napełniałem klime :
Warszawa ul. Daniłowskiego 31 tel. 834-24-00 kom. 602-342-400
www.ultracar.waw.pl

nowy 250???????A jakiej firmy?

a ile kosztowało napełnienie klimy?

teraz juz nie pamiętam bo to było 1,5 roku temu ale wtedy obdzwoniłem bardzo dużo miejsc i tan gość tył najtańszy (różnica była duża 200-250 od innych) a po drugie koleś jest wpożądku.

dzięki wielkie i pozdrawiam

Nie chcę zakładać nowego topicu, żeby nie mnożyć wątków o skraplaczach, ale mam pytania do tych którzy skaraplacz wymieniali:
1. Czy oferowano wam dodatkowo malowanie skraplacza i dołożenie do niego siatki zabezpieczającej przed uszkodzeniami mechanicznymi ?
2. Czy te ww. zabiegi są cokolwiek warte (w praktyce) ?
3. Mam do wyboru: Nissens i 2 lata gwarancji albo NRF i rok gwaracji. Ceny zbliżone. Co wybrać ?
4. Czy przy wymianie skraplacza konieczna bądź zalecana jest wymiana jakiegoś przewodu (nie wiem jak się on fachowo nazywa - cienki metalowy, powyginany - wyglada jak przewód hamulcowy ), czy jest to próba dodatkowego wydojenia klienta.
Mój stary skraplacz niestety standardowo walnął w dolnym rogu, a klimy sobie nie odpuszczę (najwyżej alufelgi poczekają). Chciałbym jednak wydać kasę w sposób przemyślany i żeby ta klima pochodziła troche.
Z góry dzięki za pomoc.
S.

a ja mam pytanko z innej beczki...
czy ktos moglby zrobic fotke starego skraplacza i zaznaczyc na nim miejsce uszkodzenia?
bede bardzo wdzieczny za taka informacje bo na nowy skraplacz mnie narazie nie stac a moze cosik wymysle
dzieki

1. jesli chodzi o skraplacz Nissens twierdza znawcy że nie warto go instalować
2. przewod o ktorym piszesz należy kupić nowy koszt 40 zł i przy próbie odkrecenia niestety sie uszkadza
3. drugi skraplacz montowałem w samochodzie był zabezpieczany farbą kilkakrotnie i nie pomogło to wytrzymał dwa sezony.
4. na Grójeckiej 206 rozmawiałem w warsztacie i tam kosztuje 350 zł wyprodukowany w tym warsztacie okreslany jest jako
wzmacniany
5. uszkodzenie mojego nastąpiło w lewym dolnym rogu stojąc twarza do przodu samochodu

może tam załatwić ktoś by mół jakiś rabat dla klubowiczów