Pada SPRZĘGŁO ! Czy ktoś zna speca z Zagłębia lub Śląska ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Objaw jest taki, że od dawien dawna sprzęgło łapało na wciśnięciu do samego dołu i ciężko wchodzące biegi świaczyły, że i tak łapie zbyt wcześnie. Niestety, teraz mimo wciskania sprzęgła do podłogi, za każdym razem czuję, że wysprzęgla zbyt słabo - zwyczajnie objaw się nasila.

Czytałem posty o łapie, zaciekawił mnie post o odpowietrzaniu (poziom płynu mam dobry, ale czy nie jest zapowietrzone?).
Pytanie brzmi : czy ktoś zna speca od spraw SPRZĘGŁA ESPERO, który zna temat i niż żąda zawyżonych stawek ?

Mój spec z Sosnowca ostatnio podbił cenę do 300zł za wymianę łapy lub za wymianę całego sprzęgła. Z wątków innych ludzi wynikało, że są spece, którzy robią to za 120-150zł, a i sprawdzić potrafią czy przypadkiem nie chodzi o zapowietrzenie.

Kadmar w Jaworznie, byłe ASO DU , za orlenem przy wylocie na Chrzanów
Na zmianie musi być młody chłopaczek i trzeba mu powiedzieć co mają zrobić konkretnie. Zrobią to ok. Jak im powiesz że coś ze sprzegłem to bankowo stwierdzą do wymiany bez rzucenia okiem na auto, a jak powiesz że mają sprawdzić ale nie będziesz tego robił u nich to powiedzą ci co jest faktycznie. Dopiero wtedy powiedz że mają to zrobić i tylko to, bo inaczej okaże się że masz auto do wymiany a oni to mogą zrobić.
Bawisz się w Bercika, hanysy i gorole?

Cytat:
2005-05-09 17:01:15, Dariusz pisze:
Objaw jest taki, że od dawien dawna sprzęgło łapało na wciśnięciu do samego dołu i ciężko wchodzące biegi świaczyły, że i tak łapie zbyt wcześnie. Niestety, teraz mimo wciskania sprzęgła do podłogi, za każdym razem czuję, że wysprzęgla zbyt słabo - zwyczajnie objaw się nasila. Czytałem posty o łapie, zaciekawił mnie post o odpowietrzaniu (poziom płynu mam dobry, ale czy nie jest zapowietrzone?). Pytanie brzmi : czy ktoś zna speca od spraw SPRZĘGŁA ESPERO, który zna temat i niż żąda zawyżonych stawek ? Mój spec z Sosnowca ostatnio podbił cenę do 300zł za wymianę łapy lub za wymianę całego sprzęgła. Z wątków innych ludzi wynikało, że są spece, którzy robią to za 120-150zł, a i sprawdzić potrafią czy przypadkiem nie chodzi o zapowietrzenie.

A jaki masz przebieg? że tak z ciekawości spytam

Cytat:
2005-05-09 18:14:10, Baspio pisze:
..."Kadmar w Jaworznie, byłe ASO DU , za orlenem przy wylocie na Chrzanów Na zmianie musi być młody chłopaczek."

Mogę potwierdzić!....bardzo konkretny serwis to jest ulica Krakowska , bardzo się łatwo dojeżdza z Katowic więc z Sosnowca tym bardziej. Telefon do nich 616-31-10 /bez kierunku bo to ta sama ,katowicka strefa/.
Nie rozumiem tylko dlaczego masz szukać "młodego chłopaczka", przecie nie chodzi o jakieś pedofilskie uciechy tylko o serwis sprzęgła!
Z reguły klientów przyjmuje albo kierownik -pan o nazwisku PAWEŁEK /notabene też kilka lat jeżdził Espero/ albo drugi , także bardzo doświadczony człowiek z czasów Daewoo /jeździ Lanosem/....wcale nie musisz szukać "chłopaczków" !

Cytat:
2005-05-09 19:32:49, bogdan1 pisze:
Mogę potwierdzić!....bardzo konkretny serwis to jest ulica Krakowska , bardzo się łatwo dojeżdza z Katowic więc z Sosnowca tym bardziej. Telefon do nich 616-31-10 /bez kierunku bo to ta sama ,katowicka strefa/. Nie rozumiem tylko dlaczego masz szukać "młodego chłopaczka", przecie nie chodzi o jakieś pedofilskie uciechy tylko o serwis sprzęgła! Z reguły klientów przyjmuje albo kierownik -pan o nazwisku PAWEŁEK /notabene też kilka lat jeżdził Espero/ albo drugi , także bardzo doświadczony człowiek z czasów Daewoo /jeździ Lanosem/....wcale nie musisz szukać "chłopaczków" !

sorki jeśli kogoś uraziłem, ale ten młody człowiek( jak dla mnie) jest konkretniejszy i bardziej rzeczowy( może się myle) dlatego tak napisałem. Staram się trafić na jego zmiane to tyle pozdro

Cytat:
2005-05-09 22:01:47, Baspio pisze:
.." sorki jeśli kogoś uraziłem...."

Dżizus ....następny sztywniak do forumowej kolekcji ???

aaaaa...Sorki jeśli kogoś uraziłem !

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2005-05-09 22:33:43 ]

Cytat:
2005-05-09 22:31:13, bogdan1 pisze:
Dżizus ....następny sztywniak do forumowej kolekcji ??? aaaaa...Sorki jeśli kogoś uraziłem ! [ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2005-05-09 22:33:43 ]

Bogduś... przewrażliwiony jesteś... Sorki jeżeli cię uraziłem ;P

Cytat:
2005-05-09 23:36:55, Navi pisze:
Bogduś... przewrażliwiony jesteś... Sorki jeżeli cię uraziłem ;P

Cytat:
SebaE pisze:
A jaki masz przebieg? że tak z ciekawości spytam

Przejechane już 230 tys. km. Ostatnie 60 tys. jeździłem na stopniowo, coraz słabiej wysprzęglającym sprzęgle.

P.S. Przed chwilą dzwoniłem do tego serwisu w Jaworznie i facet podał cenę 296zł za demontaż i montaż sprzęgła cena niby do silnika 1,5 ale dla 2,0 podobno ... podobnie wychodzi. Niestety, niewiele to taniej niż te 300zł podane przez mojego mechanika (a przysiągłbym, że 3 miesiace temu coś bąknął o cenie 150zł ).