Demontaz instalacji lpg

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. mam pytanie, czy ktos przerabial jw.? nosze sie z zamiarem demontazu, ale nie wiem co i jak? bede wdzieczna za informacje. pozdrawiam

Normalnie-zajeżdżasz do zakładu,demontują instalacje, jedziesz do stacji kontroli pojazdów, dają swistek poświadczający demontaż i brak instlacji, potem do wydziału komunikacji, i tam wykreslaja LPG z dowodu.

p.s a czemu demontujesz?

czesc.
chce zdemontowac, bo nie mam juz cierpliwosci
mam juz dosc tych ciaglych regulacji. pojezdze 2-3 tygodnie i na regulacje, bo albo go dusi, albo mul sie robi, albo zdycha po przelaczeniu na lpg, potem na pb, albo krztusi sie na pb.
po gwarancji to ja zbankrutuje jezdzac na ciagle regulacje
skrobnij prosze, jak wyglada sprawa z kasiorka?
czy zwarcaja w calosci, czy czesc, czy w ogole?
dzieki

zmien mechanikow od regulacji

Cytat:
2005-05-12 20:09:57, dcnt pisze:
zmien mechanikow od regulacji

a latwo Ci powiedziec polecisz mi bardzo dobrego gaziarza w Trojmiescie

Ja wiem jedno, gaz regulowany byl u mnie 2 razy, 1 po zalozeniu, 2 po przebiegu ok 15tys km, od tej pory spokoj, a juz przejechalem z gazem na pokladzie prawie 50tys , pb praktycznie nie uzywam - instalacja elpigaz

sprawa kasy to juz kwestia dogadania się z gaziarzami
kiedyś kolega miał w octavii i po miesiacu kazał zdjąc bo słabo to chodziło, zwrócili mu całą sumę.

moze rzeczywiscie sprobowac podjechac do jakiegos innego gazownika, żeby rzucił okiem, czy instalka jest prawidłowo dobrana i załozona?

widze że masz corsę, zapraszam zaptem na forum Opel Klub Polska, poszukaj na liście klubowiczów kogoś z trójmiasta, napewno pomogą, pare osob ma LPG

przejzyj tez wątek podwieszony tu na forum- polecane warsztaty LPg, moze akurat trafisz na swoe maisto

[ wiadomość edytowana przez: Grzesiek dnia 2005-05-12 23:53:46 ]

Cytat:
2005-05-12 23:48:27, Grzesiek pisze:
przejzyj tez wątek podwieszony tu na forum- polecane warsztaty LPg, moze akurat trafisz na swoe maisto [ wiadomość edytowana przez: Grzesiek dnia 2005-05-12 23:53:46 ]

przegladalam i polecanych gaziarzy z Trojmiasta, jak na lekarstwo
skontaktuje sie z elpigazem, niech rzuca okiem, moze cos zdzialaja.
dzieki za zaproszenie do opel klubu, tam tez wpadam i rzucam okiem
pozdrawiam

Kiedyś user Ilona miała problemy ze swoim passatem, Gdzieś tam jej podawałem namiary na podobno niezły warsztat (podobno bo to też info od kolegi z innego forum), może poszukaj w tamtych wątkach, bo ja już nie pamiętam adresu.