Ciepły bębenek...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
...czyżby nie odbił ręczny w lewym tylnim kole czy może to co innego

a jakieś odgłosy dochdzą z koła podczas jazdy?

najlepiej podnies na lewarek i sprawdz czy mozesz poruszac kolem na zwolnionym hamulcu

Nic nie hałasuje...

Cytat:
2005-05-10 16:35:33, tjmdm pisze:
Nic nie hałasuje...

No to zrób, co napisał maciek, najlepiej zdejmił, koło i pokręć, sprawdź, czy nie ma oporów, cichego szurania.
---
jakby ręczny całkowicie nie odbijał, to by się chyba kołpak stopił

[ wiadomość edytowana przez: Skolmi dnia 2005-05-10 16:41:26 ]

kiedys w gorach w cc kolpaki mocowane srobami do kola sie przetopily i na zakrecie poszlyy

Oki...tak jutro zrobię
ps. przypomniałem sobie, że w zeszłym tygodniu reguowałem trochę ręczny od wewnątrz ...może to jest przyczyną

Cytat:
2005-05-10 16:44:05, tjmdm pisze:
Oki...tak jutro zrobię ps. przypomniałem sobie, że w zeszłym tygodniu reguowałem trochę ręczny od wewnątrz ...może to jest przyczyną

Mogłeś przedobrzyć, powinno się regulować z tylnimi kołami podniesionymi - tak najlepiej wyczuć moment kiedy ręczny łapie, tylko nie zawsze chcę się podnosić.

Dokładnie tak

ale to odczuwalbys strate mocy przy przyspieszaniu ... sprawdz od wewnatrz czy masz luzna linke hamulca i bedziesz wiedzial.

Stratę mocy nie odczułem...tylko przy jeżdzie przez miasto na skrzyżowaniach autko wyrażnie szybciej się zatrzymywało po wrzuceniu luzu...także praktycznie nogi na hamulcu nie trzeba było trzymać bo autko stało w miejscu.....po zajechaniu pod dom sprawdziłem tęmperature bębenków...prawy zimny...lewy ciepły i to bardzo

heheh to lepiej idz od razu i spowrotem odkrec ta srubke bo inaczej czeka Cie raptowna wymiana okladzin...

zoabzcz czy ręczny si ę nie przycioł, jeżeli nie to zabierz się za odpowietrznik, jeżeli nie ma powietrza to zdejmuj bęben, ( w sotatecznosći bo to trochę paprania, bo bęben z łozyskiem schodzi ) ni zwróc uwagę na dokręcenie bębna czy aby nie zamocno.

haloo nie mylę się z tym bebnem bo temat był wałkowany